Ardei copți la borcan, fără conservanţi

Ardeii copți pentru iarnă se pot pregăti foarte uşor şi  fără conservant. Din aceşti ardei se pot prepara salate care se vor servi alături de o friptură sau cartofi țărănești de post.

Consistenţa ardeilor copți păstrați la borcan este mai bună decât al celor congelați şi apoi decongelați. Puteţi pune la un borcan mai mic, exact cât este nevoie pentru o porţie de salată.

Ingrediente:

    ardei copți, făcuți din 1,5 kg ardei grași cruzi

    40 de grame de sare grunjoasă pentru murături

    120 de grame de zahăr tos

    120 ml. oțet de 5° sau 80 ml. oțet de 9°

    1-2 căței de usturoi, după cât de usturoiată vă place salata de ardei copți

Mod de preparare: La fel ca în cazul tuturor conservelor de casă, igiena recipientelor în care îmbuteliem produsul și a modului de lucru este esențială și pentru acești ardei copți la borcan. Alegeți capace care închid perfect și folosiți borcane foarte curate, sterilizate înainte să le umpleți.

Pentru această rețetă de ardei copți la borcan se pot folosi ardei copți în orice fel preferați sau vă este la îndemână, la jar, la disc, la grătar. Toți ardeii copți, decojiți cu atenție de pieliță se pot pune la borcan urmând această rețetă. Întregi sau în jumătăți, cu cotor și semințe sau curățați de acestea, se vor comporta exact la fel.

De servit, evident că se pot servi imediat după ce se răcesc, dar mult mai buni sunt iarna, atunci când vor absorbi toate gusturile din vinegreta dulce-acrișoară în care sunt marinați.

Vizualizări: 5,694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: