Ruladă cu mascarpone

Ingrediente necesare pentru blat: 6 ouă, un praf de sare, 6 linguri zahăr pudră, 3 linguri pline făină, 1 lingură plină amidon, jumătate plic praf de copt.

Alte ingrediente necesare: 12 buc. pișcoturi, 150 ml cafea tare, 50 ml Amaretto, 600 g mascarpone, 400 g smântână, 3 linguri zahăr pudră, 1 plic frișcă, 150 ml lapte rece, pudră de cacao pentru decor.

Mod de preparare: Pentru blat, mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare. Adăugăm treptat zahărul și câte un gălbenuș. Cu o spatulă, încorporăm și făina amestecată cu praful de copt și cu amidonul.

Transferăm compoziția într-o tavă de 35*40 cm tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 10 minute. După coacere, lăsăm blatul să se răcească în tavă.

Pentru cremă, mixăm bine mascarpone împreună cu smântâna și zahărul pudră. Întindem crema peste blatul rece.

Trecem pișcoturile prin amestecul de cafea și Amaretto și punem peste stratul de cremă, în paralel cu marginea mai lată. Rulăm.

Mixăm spumă frișca cu laptele și întindem peste ruladă, decorăm cu pudră de cacao. Dăm rulada la frigider pentru câteva ore.

Vizualizări: 1,422

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: