Cel mai longeviv pompier în activitate din Gorj

Are 49 de ani, din care 30 de ani i-a dedicat meseriei de salvator. Este vorba de Aurelian Negrea, pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj.

Salvatorul a participat până acum la peste două mii de misiuni, în care a fost de multe ori eroul. În tot acest timp a văzut multe tragedii, iar câteva dintre ele i-au rămas întipărite în minte. „Un tânăr de 24 de ani, acum 4-5 ani în urmă, l-am salvat dintr-o fântână. Nu respira şi nu avea puls. Imediat l-am resuscitat şi l-am înviat. Mi-a zis că sunt îngerul lui”, spune Aurelian Negrea.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Negrea este cel mai longeviv pompier în activitate de la nivelul judeţului Gorj. Salvatorul le-a mărturisit colegilor că ar alege acelaşi drum în viaţă dacă ar putea să o ia de la capăt. De-a lungul carierei sale, pompierul Negrea a avut parte şi de evenimente în care era să-şi piardă viaţa. Ultima cumpănă a avut-o chiar în vara acestui an, când doi muncitori au rămas fără aer într-o fosă septică. Salvatorul a reuşit să îi scoată pe amândoi din canal, însă el nu a mai avut putere să iasă la suprafaţă şi a leşinat. Pentru pompier, salvarea a venit de la colegii de misiune.

Vizualizări: 633

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: