Cele mai bune anvelope de vară: ghid de cumpărare

Mulți șoferi nu înțeleg diferența dintre anvelopele pentru toate anotimpurile și anvelopele de vară. Cu toate acestea, scopurile pentru care sunt construite fiecare sunt destul de diferite și sunt menite să servească în condiții diferite. Fiecare are un nivel unic de performanță, manipulare și receptivitate.

Diferența majoră între anvelope vară și anvelopele all-season este adâncimea benzii de rulare. Anvelopele pentru toate anotimpurile au adâncimi ale benzii de rulare mai adânci decât cele ale unei anvelope de vară. De asemenea, au o durată de viață mai lungă decât anvelopele de vară, dar nu sunt la fel de receptive ca anvelopele de vară în situații de viteză maximă. Anvelopele pentru toate anotimpurile sunt construite pentru longevitate, confort la deplasare și adaptabilitate. De asemenea, oferă performanțe decente în timpul iernii, dar nu au nivelul de control al anvelopelor de iarnă.

Anvelopele de vară sunt construite pentru performanțe ridicate, deoarece modelele benzii de rulare au mai puține caneluri și un nivel ridicat de aderență pe drum în timpul verii. Este posibil să nu dureze la fel de mult sau să ofere un control bun în timpul iernii, dar nivelul lor de reacție la viteze mari este de top. Modelul benzii de rulare a anvelopelor de vară reduce și riscul de hidroplanare pe suprafețe umede.

Cum să profiți la maximum de anvelopele tale de vară

Asigură-te că depozitezi anvelopele de vară într-un loc uscat și răcoros când treci la anvelopele de zăpadă în timpul iernii. Dacă îți lași cauciucurile la rece, este posibil ca acestea să-și piardă forma și structura pe măsură ce cauciucul îngheață. Cea mai bună locație pentru depozitarea anvelopelor este în subsol, deoarece temperatura este stabilă.

Verifică întotdeauna adâncimea benzii de rulare a anvelopei de vară pentru a determina dacă este timpul să le înlocuiești. De asemenea, ar trebui să inspectezi în mod regulat cauciucurile pentru fisuri, uzuri și rupturi. Inspectează pereții laterali ai anvelopei pentru a verifica dacă există fisuri care ar putea provoca scurgeri sau umflături ale anvelopei care ar putea provoca explozii.

De ce ar trebui să cumperi anvelope vară?

Designuri unice ale benzii de rulare: anvelopele de vară vin cu modele ale benzii de rulare care sunt realizate exclusiv pentru îmbunătățirea aderenței și tracțiunii în condiții uscate. Nu vei găsi acest lucru în mod obișnuit pentru alte sezoane. Modelele benzii de rulare includ adâncimea benzii de rulare a suprafeței care ajută la aderența și controlul anvelopelor. De asemenea, permite o manevrare lină a vehiculului, chiar și pe drumuri umede.

Performanță îmbunătățită de vară: anvelopele pentru toate anotimpurile sunt destul de convenabile, deoarece nu trebuie să le schimbi indiferent de vreme. Cu toate acestea, nu îți oferă performanțe de top în niciun sezon. Ceea ce fac este să satisfacă nevoile medii ale vehiculului dumneavoastră. Anvelopele de vară garantează performanțe de top atunci când este sezonul cald. Acestea sunt construite pentru a obține performanțe mai bune decât orice alt tip de anvelopă în acest sezon.

Siguranță: anvelopele de vară au un nivel maxim de aderență pe drumuri, indiferent cât de fierbinte este temperatura. Aceste anvelope vară își păstrează textura moale și flexibilitatea pentru o mișcare lină pe drumuri uscate și fierbinți. Anvelopele de vară sunt optimizate pentru rezistența la căldură și au un răspuns mai rapid la frâne în lunile calde. Aceasta înseamnă că ai o distanță de oprire mai mică, care te poate scuti de coliziunea cu vehiculul următor.

Materiale de fabricație bune: atunci când compari cele mai bune anvelope vară cu alte anvelope, acestea au performanțe mai bune în materie de rigiditate și elasticitate. Compușii benzii de rulare a anvelopelor de vară performante au adesea mai puțin cauciuc pentru a le oferi nivelul corect de rigiditate. De asemenea, au capacitatea de a performa chiar și la niveluri semnificativ ridicate de temperatură.

Caracteristicile cheie ale unei anvelope de vară

Designul benzii de rulare: modelele benzii de rulare a unei anvelope vară sunt specializate și concepute pentru a îmbunătăți manevrabilitatea și tracțiunea pe șosea. Banda de rulare are mai puține caneluri care asigură un contact maxim între cauciuc și șosea și sporesc aderența. De asemenea, prezintă adâncimi de rulare reduse, care ajută la menținerea stabilității vehiculului la viteza maximă.

Dimensiune: trebuie să alegi dimensiunea potrivită a anvelopei pentru vehiculul tău și să te asiguri că corespunde specificațiilor vehiculului tău. Dacă nu mergi la magazinul auto pentru a alege anvelopele, poți căuta online dimensiunea potrivită pentru mașina ta. după model, marcă și an.

Alte lucruri de luat în considerare atunci când cumperi o anvelopă de vară includ:

- Indicele de viteză: indicele de viteză este viteza maximă pe care o poate suporta o anvelopă. Este adesea notat cu o scrisoare inscripționată pe peretele lateral al anvelopei.

- Tracțiune umedă: când alegi cea mai bună anvelopă de vară, alege una care este construită pentru a funcționa bine în condiții umede. Banda de rulare trebuie să contribuie la reducerea riscului de hidroplanare și să îndepărteze apa pentru o tracțiune umedă.

Vizualizări: 612

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: