Maşina cu energie solară a speriat piaţa auto mondială

Maşina viitorului creează deja panică printre producătorii de autovehicule clasice. Maşina nu este doar electrică sau autonomă, ci ar putea fi în curând şi alimentată cu energie solară.

Start-up-ul german Sono construieşte un mic autovehicul care îşi poate umple bateria cu energie de la soare. Fondatorul companiei este Laurin Hahn, care creat un prototip în urmă cu câţiva ani. Iniţial, investitorii cheie s-au retras din compania creată pentru lansarea maşinii, astfel că start-up-ul s-a orientat şi a strâns o finanţare de 53 de milioane de euro.

Compania, al cărei nume complet este Sono Motors dezvoltă un model de autovehicul hatchback acoperit de panouri solare. Acestea sunt abia vizibile, dar pot oferi maşinii energia de care are nevoie să funcţioneze după mai multe ore petrecute în soare. Modelul se numeşte Sion şi va fi lansat pe piaţă în câteva luni.Preţul de lansare va fi de 25.500 de euro, astfel că va concura cu modele sedan electrice ale unor producători de autovehicule cu tradiţie.

Conform descrierii celor de la Sono Motors, autovehiculul Sion se prezintă ca fiind o maşină electrică spaţioasă, cu o autonomie de până la 255 kilometri, care se încarcă prin puterea soarelui. Acest lucru este posibil graţie celor peste 248 de celule solare integrate în corpul maşinii solare. Încărcarea la staţie până la 80% a maşinii durează 3 minute la o staţie de încărcare rapidă, Sion putând fi reîncărcat la orice staţie de încărcare publică din Europa.

Vizualizări: 2,068

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: