Cele mai bune MacBook-uri în 2021

Cel mai bun Apple laptop pentru majoritatea oamenilor este MacBook Air de 13 inci cu procesor M1 Apple. Este mai mult decât rapid pentru lucrurile pe care majoritatea oamenilor le fac pe computer – navigarea pe web, lucrul la documente și editarea ușoară a fotografiilor și a videoclipurilor – dar M1 chiar poate duce lucrări profesionale precum redarea 3D sau compilarea de cod. În plus, are o tastatură și un trackpad grozav, un ecran colorat de înaltă rezoluție și o durată de viață remarcabilă a bateriei.

Apple laptop MacBook Air (2020, M1)

Îți recomandăm versiunea de bază a MacBook Air, care are suficientă viteză, memorie și stocare pentru majoritatea sarcinilor zilnice pe computer. Noul procesor M1 de la Apple este mult mai rapid decât procesoarele Intel cu putere redusă din MacBook Airs anterioare, iar durata de viață a bateriei este atât de bună, încât nu ar trebui aproape niciodată să-l încărcați în timpul zilei, dacă nu vrei. Și, spre deosebire de modelele anterioare de MacBook Air, versiunea de Apple laptop M1 nu necesită un ventilator de răcire. La fel ca predecesorul său, versiunea M1 a Air include o tastatură mult îmbunătățită, cu o senzație mai profundă, mai satisfăcătoare și fiabilitate îmbunătățită în comparație cu modelele MacBook Air și MacBook Pro lansate între 2016 și 2019. Singurul dezavantaj este că unele aplicații Mac care rulează bine pe Mac-urile Intel nu au fost încă optimizate pentru cipul Apple M1.

Air include doar două porturi USB-C (care acceptă Thunderbolt 3) plus o mufă pentru căști – dar docurile Thunderbolt 3 și hub-urile și adaptoarele USB-C sunt destul de obișnuite și destul de ieftine încât să nu fie o problemă la fel de mare ca pe vremuri a fi. Air omite, de asemenea, bara tactilă MacBook Pro în favoarea unui rând de taste funcționale fizice și a unui senzor de amprentă digitală Touch ID independent.

Apple laptop MacBook Pro de 13 inci (2020, M1)

Dacă efectuezi în mod regulat genul de sarcini care utilizează toată puterea de procesare, cum ar fi codarea videoclipurilor de înaltă definiție și dezvoltarea și compilarea iOS, versiunea Pro 13 inch un upgrade care merită. Nu vei observa diferența pentru navigarea zilnică și editarea documentelor, dar ventilatorul de răcire din Pro permite cipului său M1 să ruleze mai repede pentru mai mult timp, oferind cu 10% până la 20% mai multă performanță decât Air atunci când compilezi cod, exporți videoclipuri sau faci orice altceva care folosește toate nucleele procesorului mai mult de câteva minute. Poți adăuga mai mult spațiu de stocare intern dacă vrei, deși SSD-urile externe sunt mai economice decât upgrade-urile de stocare Apple.

Nu recomandăm versiunea Intel a MacBook Pro de 13 inci și include patru porturi Thunderbolt 3, dar altfel arată identic cu versiunea Apple M1. Durata de viață a bateriei Intel MacBook Pro nu este la fel de bună și nu este la fel de rapidă. Și pe termen lung, credem că un Apple laptop M1 Pro va obține mai multe versiuni noi de macOS decât versiunea Intel. Singurul motiv pentru a cumpăra Intel MacBook Pro este dacă aveți absolut nevoie de aplicații profesionale de ultimă generație pentru a rula cât mai repede și mai ușor posibil din prima zi. Începând cu această ediție, Windows nu poate rula pe Mac-uri care utilizează procesoare Apple.

Apple laptop MacBook Pro (16 inci, 2019)

MacBook Pro de 16 inch costă mai mult decât Air și merită numai dacă editezi fotografii și clipuri video uriașe, te conectezi la mai multe monitoare de înaltă rezoluție 4K sau 5K sau dacă lucrezi cu software 3D. Dar nu a fost încă actualizat cu un procesor Apple, deci este o recomandare mai complicată. Acest laptop este încă o alegere bună dacă ai nevoie de un ecran expansiv de 16 inci.

Dacă poți aștepta o versiune a MacBook Pro de 16 inci cu un procesor Apple, ar trebui, aproape sigur va funcționa mai bine și va avea o durată de viață îmbunătățită a bateriei și este probabil să fie lansat la un moment dat în 2021. Dar dacă ai nevoie de un laptop bun chiar acum, versiunea Intel își va face treaba: Procesorul său este încă suficient de rapid pentru a rula aplicații grele precum Adobe Photoshop, Lightroom sau Premiere, mediul de dezvoltare Apple Xcode și multe altele. Și Apple s-a angajat să actualizeze software-ul pentru Mac-urile Intel pentru „anii următori”, așa că nu ar trebui să pierzi noile versiuni de macOS timp de cel puțin câțiva ani.

Vizualizări: 724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: