Cele mai bune sfaturi pentru curățarea tapițeriei

Tapițeria este cea mai vulnerabilă la pete și absoarbe zilnic praful, celulele moarte de la suprafața pielii, părul animalelor de companie și multe altele. Prin urmare, atunci când se alege un pachet servicii de curatenie, spălarea mobilierului tapițat este de obicei inclusă. Între două curăţări de bază, efectuate de firma de curăţenie, întreţinerea tapițeriei se poate face dacă se ţine cont de câteva sfaturi de curățare şi anume:

Tapițeria sub formă de husă


Aceasta este cea mai ușoară opțiune de curățat. Trebuie doar scoase husele și spălate, de preferință cu mâna. Însă mobilierul modern are rareori huse detașabile. Prin urmare, se va ţine cont de următoarele sfaturi, a căror aplicare va restabili frumusețea tapițeriei.

Curățare cu o perie și apă


Această curățare este eficientă atunci când tapițeria nu este foarte murdară și nu există pete încăpățânate pe ea. Nu se foloseşte prea multă apă pentru a împiedica udarea în exces a umpluturii. După perierea cu o perie îmbibată cu apă, se va şterge bine cu un prosop uscat.

Curățarea cu bicarbonat de sodiu


Se presara pe tapițerie, în mod uniform, bicarbonat de sodiu. După câteva ore se va aspira produsul cu un aspirator.

Curățarea numai cu o perie


Dacă tapițeria este mai groasă, nu se foloseşte apă. Se va peria săptămânal suprafața cu o perie uscată.

Curățarea cu un cearceaf umed și bătător


Se înmoaie un cearşaf sau o bucată mai mare de material în apă, la care se adaugă câteva linguri de oțet. Se acoperă tapițeria canapelei sau a fotoliului cu materialul umed, care a fost stors ușor de apă. Se bate ușor cu un bătător de covor pentru a permite absorbția prafului în cearșaf. Pentru o tapițerie mai prăfuită, trebuie clătit bine materialul în apă curată și repetată procedura.

Curățarea petelor de pe tapițerie


Foarte des, mai ales dacă există copii mici acasă, apar pe tapiţerie pete de mâncare și băutură. Nu trebuie folosiţi detergenți cu substanțe chimice puternice. Se va încerca îndepărtarea petelor cu o cârpă înmuiată în apă cu puțin oțet.

O altă modalitate eficientă este umezirea porțiunii pătate - se aplică pe ea sare și se așteaptă până se usucă - sarea absoarbe murdăria – la sfârșit se va peria.

În caz de pete încăpățânate, este mai bine să se apeleze la serviciile unei companii de curatenie birouri pentru un aspect ireproşabil al canapelelor.

Curățarea cu detergent de uz casnic


Rețetă de detergent pentru curățarea tapițeriei

Este nevoie de un pahar cu apă caldă la care se adăuga o lingură de bicarbonat de sodiu, o lingură de detergent de spălat și 4 linguri de oțet. Se toarnă amestecul într-o sticlă cu pulverizator și se pulverizează tapițeria după ce s-a curățat cu un aspirator. După 5-10 secunde, se absoarbe excesul de umiditate, iar locurile cu pete se curăţa uşor cu un burete.

Nu se foloseşte aspiratorul frecvent pentru a curăța tapițeria


La aspirare, particulele tapițeriei sunt eliberate și se uzează. Prin urmare, se evită aspirarea frecventă.

De amintit că, cel mai bun mod de a restabili curățenia tapițeriei este curățarea profesională, asigurată de o firmă de curăţenie care foloseşte detergenți prietenoși și aparatură specială.

Vizualizări: 1,337

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: