Ce să nu lăsăm în maşină pe timp de caniculă

Când e caniculă şi termometrele arată peste 35 de grade, în maşina lăsată în soare sunt peste 50 de grade. Există mai multe lucruri pe care e periculos să le uităm în maşină când afară sunt temperaturi înalte, pentru că acestea pot  conduce la adevărate catastrofe.

Nu trebuie să lăsaţi în maşini vara cutii cu lichide gazoase, sprayuri, pentru că, încălzindu-se, acestea pot exploda, murdărind maşina, dar putând produce şi daune mai grave cum ar fi spargerea unuia dintre geamuri. Dacă sunteţi fumător aveţi grijă să nu uitaţi acolo bricheta care poate exploda şi genera un incendiu.

Medicamentele nu trebuie lăsate în maşină pentru că, sub acţiunea temperaturilor înalte şi a soarelui, acestea îşi pot pierde calităţile şi să nu ne mai ajute în momentul critic.

Ochelarii la fel nu trebuie lăsaţi sub razele directe ale soarelui deoarece rama se poate deforma şi deteriora, iar lentilele pot deveni un focar de incendiu în maşină.

Nu lăsaţi în maşină tuburi cu tot felul de creme, pentru că nu doar că îşi pot pierde calităţile, dar şi pot exploda.

Nu lăsaţi în maşină băuturi. De la căldură în lichide se înmulţesc bacteriile periculoase, ceea ce poate conduce la neplăceri serioase.

Nici telefonul mobil nu trebuie lăsat la soare, în maşină, acesta poate exploda şi genera un incendiu. Orice dispozitiv electronic, tabletă sau laptop, trebuie ferit de căldura puternică a soarelui pentru că li se pot defecta acumulatorii sau pot foarte uşor să explodeze.

Vizualizări: 1,431

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: