Centru cultural cu muzeu într-o comună din Gorj

Centru cultural în comuna gorjeană Negomir, este promisiunea primarului pentru următorul mandat. În această clădire vor putea fi organizate diferite evenimente, fiind totodată realizat și un muzeu. Valoarea investiției este de 6 milioane de lei, finanțare prin Compania Națională de Investiții.

Primarul din Negomir, Tudor Oiță, spune că această investiție este foarte importantă pentru comună: ”Prin CNI avem o lucrare de 6 milione de lei. Este vorba despre un centru cultural. Acolo își va desfăsura activitatea formația de fluierași si dansuri populare care numără 60 de copii. Va fi și o sală de spectacole modernă. Vom face un muzeu al comunei, iar biblioteca va fi mutată și ea acolo. Este o clădire modernă de dimensiune mare și este necesară pentru comună”, a spus primarul din Negomir, Tudor Oiță.

În muzeu vor fi expuse obiecte foarte vechi, spune primarul. ”Vor fi expuse lucruri foarte vechi. Războaie de țesut, obiecte pe care oamenii le foloseau pentru a produce țuica sau vinul. Sunt multe obiecte vechi pe care oamenii vor să le arunce atunci când își renovează locuințele. Am discutat cu o parte dintre cetățeni să păstreze aceste obiecte, iar așa vom amenaja muzeul. Vom pune o plăcuță cu numele fiecărei familii care donează obiectele. Ne dorim să realizăm și o căsuță în miniatură pe care să o amplasăm în fața centrului cultural”, a mai spus Oiță.

Lucrările sunt în toi, iar cel mai probabil spre sfârșitul acestui an totul va fi gata.

Vizualizări: 1,619

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: