Bugetul Primăriei Târgu Jiu, grav afectat

Situație nu tocmai bună la Primăria Târgu Jiu. Unitatea administrativ teritorială are o gaură în buget de aproximativ 10 milioane de lei. Motivul este legat de pandemia care a lovit România.  

Starea de urgență continuată cu cea de alertă a afectat mult activitatea firmelor din Târgu Jiu. Astfel, impozitul pe venit și pe salarii nu a mai ajuns în bugetul local, spune primarul Romanescu.

”Suntem, din punct de vedere bugetar, într-o situație extrem de dificilă. Așa cum vă spuneam, bugetul a fost afectat cu 100 de miliarde de le vechi. Să nu uităm că sunt aproape 4 luni de când am intrat în această pandemie, iar activitatea societăților comerciale a fost blocată și acolo au apărut mai probleme cu alimentarea bugetului de stat pe impozitul de venit și de salarii. S-au repartizat sume mici către autoritățile publice locale”, a spus primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, la Radio Infinit.

Edilul are speranțe în Guvernul României că se vor aloca fondurile necesare în perioada următoare.

”Vor veni perioade foarte delicate în care nu vom putea deconta anumite facturi pentru lucrări. Guvernul României trebuie să încurajeze investițiile în această perioadă. De asemenea, am speranțe că se vor găsi soluții”, a mai spus Romanescu.

Vizualizări: 1,300

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: