Acțiuni antiCovid. Sute de firme verificate și amendate!

Prefectul de Gorj a dispus acţiuni de verificare, cu efective mărite, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, cu privire la verificarea respectarii măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19. La activităţile desfăşurate au participat poliţiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanţi ai ISU, ANPC, ANSVA, Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii.
 
Astfel, au fost verificate în ultimele șapte zile 848 de societăți comerciale, fiind  aplicate 321 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 181.072 lei.

Dintre acestea, 108 sanctiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în contextul COVID 19, în valoare de 5.500 lei.

"În decursul acțiunilor, a fost identificată o societate comerciala care nu respecta măsurile de diminuare a impactului riscurilor privind organizarea de activități în spațiul public, pentru care au fost instituite restricții si aplicate sanctiuni în valoare de 1.200 lei", transmite IPJ Gorj.

Au mai fost aplicate amenzi în valoare de 11.000 lei pentru încălcarea unor norme sanitar-veterinare, iar două societăți comerciale au fost sancționate cu amenzi de 3.000 lei pentru că nu aveau case de marcat.

"In contextul desfășurării acțiunilor, polițiștii au mai constatat diverse nerespectări ale legii, aplicând 194 de sancțiuni, de peste 139.000 lei, în baza Legii 61/1991 pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități ilicite de comerț și OUG 195/2002 privind siguranță rutiera pe drumurile publice.
Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. 
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent, în această perioadă, activităţi de verificare, cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus", a mai precizat Poliția.

Acțiunile de acest tip vor continua.

Vizualizări: 2,353

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: