Companiile aeriene anunţă vaccin obligatoriu pentru călătorii

Companiile aeriene încep să anunţe ceea ce toată lumea se aştepta, şi spun că numai cine se vaccinează va mai putea călători cu avionul. Deja una dintre cele mai mari companii din lume, Qantas, a făcut un astfel de anunţ.

Numai cine se vaccinează va mai putea călători cu avionul la una dintre cele mai mari companii aeriene. Anunțul a fost făcut chiar de șeful uneia dintre cele mai mari companii din lume, Qantas, care a transmis că, în curând, numai persoanele care fac dovada că s-au imunizat împotriva Covid-19 vor mai călători pe calea aerului pe cursele acestei companii.

Companiile aeriene private își pot face reguli proprii, însă rămâne de văzut ce se va întâmpla cu cele de stat.

Declarațiile șefului companiei Qantas arată că se discută cât se poate de serios despre introducerea obligativității vaccinării antiCovid. De altfel, Alan Joyce, director executiv la Qantas, a dezvăluit că multe guverne poartă discuții, în spatele ușilor închise, cu privire la introducerea vaccinării drept condiție obligatorie de intrare în țară. Iar dacă autoritățile nu vor lua o astfel de decizie, atunci companiile aeriene ar trebui să o impună.

În interviul pentru BBC, șeful Qantas afirmă că, în viitorul apropiat, doar persoanele vaccinate antiCovid vor mai putea călători cu avionul. „Avem datoria de a avea grijă de pasagerii noștri și de echipaj. Toate persoanele de la bordul aeronavei trebuie să fie în siguranță. Marea majoritate a clienților noștri crede că este o idee bună”, a declarat șeful Qantas. El a subliniat şi că, în opinia sa, vor trebui modificate condițiile de rezervare a biletelor de avion. În acest sens, se impune o consultare cu pasagerii, iar apoi o decizie va fi luată.

Vizualizări: 963

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: