Centru de zi pentru vârtnici şi cabinet stomatologic, într-o comună din Gorj

Autorităţile din comuna gorjeană Roşia de Amaradia anunţă că, în scurt timp, vor deschide centrul de zi dedicat persoanelor vârstnice din localitate. Investiţia a costat peste 150 de mii de euro, fonduri europene. Lângă acest centru, primăria vrea să construiască şi un cabinet stomatologic.

Mai este nevoie de câteva avize pentru ca centrul de zi să fie inaugurat şi să înceapă să funcţioneze. Pe lângă socializare, vârstnicii care vor merge acolo vor avea parte şi de alte servicii, cum ar fi cele medicale sau juridice. „Am realizat pe fonduri europene un centru de zi pentru vârstnici. Săptămâna trecută, am obţinut autorizaţia de funcţionare de la DSP. Urmează să o obţinem şi pe cea de la ISU şi putem spune că este o investiţie finalizată”, a declarat edilul Liviu Cotojman, din Roşia de Amaradia.

Lângă acest centru, primăria vrea să ridice de la zero un cabinet stomatologic. „Sunt două loturi cadastrate. Avem în plan o altă investiţie cu finanţare europeană: un centru integrat al localităţii, care are ca prioritate realizarea unui cabinet stomatologic al Primăriei. Noi vom colabora cu un doctor stomatolog. Fie facem parteneriat, fie găsim o modalitate să finanţăm noi cheltuielile cu salariile. Încercăm să creăm un centru integrat, un fel de minispital pentru localnici”, a mai spus primarul din Roşia de Amaradia.

Galerie foto




Vizualizări: 1,232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: