Centrul Maternal, adăpost pentru o studentă abandonată de familie

O tânără mămică din județul Gorj a ajuns în grija Centrului Maternal din Târgu Jiu după ce a fost abandonată de familie cu un copil în brațe. În ciuda greutăților prin care trece, tânăra mămică nu a renunțat nici la studii, dar nici la copil. Femeia este în prezent studentă și frecventează cursurile facultății, în tot acest timp copilul fiind în grija angajaților centrului.

Șase mame cu zece copii găzduiește în prezent Centrul Maternal din Târgu Jiu. Niciuna minoră, spune directorul centrului, Gheorghe Milosteanu, care admite însă că două dintre ele încă frecventează unitățile de învățământ. Una din mămici este studentă, însă a pierdut sprijinul familiei, iar tatăl copilului este necunoscut. ”Noi o sprijinim în sensul că pe perioada când această mamă merge la facultate, asistentele noastre și personalul nostru se ocupă de supravegherea și îngrijirea copilului. Și această mămică provine dintr-o familie oarecum numeroasă, care n-are posibilități materiale, n-are un adăpost al ei și ca atare ca să nu fie probleme în ceea ce privește viața și dezvoltarea copilului a solicitat găzduirea. Ea are un singur copil, tatăl copilului este necunoscut, și noi încercăm să aflăm mai multe detalii, nu este venită de mult în unitatea noastră”, a spus Gheorghe Milosteanu, șeful Centrului Maternal.
Alte cinci viitoare mămici din Gorj sunt monitorizate de reprezentanții Centrului Maternal ca fiind mame cu tendințe de a-și abandona copiii. Gheorghe Milosteanu spune că este foarte greu să le convingi pe mame să rămână alături de copiii lor și să-i și îngrijească. ”Provin din toate localitățile, chiar și din Târgu Jiu. E vorba de acele femei care provin din familii cu posibilități materiale precare sau care nu au adăpost și care nu pot asigura copilului o creștere și o dezvoltare corespunzătoare. Noi avem posibilitatea să primim tinere însărcinate peste șase luni în centrul nostru, astfel încât să asigurăm copiilor un climat corespunzător”, a mai spus Gheorghe Milosteanu, șeful Centrului Maternal.
Reprezentanții Centrului Maternal din Târgu Jiu spun că numărul mamelor minore a scăzut la nivelul județului însă pe de altă parte a crescut numărul mamelor care se adresează instituției pentru că nu au posibilități materiale.

Vizualizări: 1,897

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: