Căpşunile nu se plantează în acelaşi loc mai mult de 3 ani

Pentru a avea recoltă bună de căpşuni trebuie să ştiţi după ce culturi premergătoare puteţi planta căpșuna. Este foarte important să ştiţi că o plantaţie de căpşuni nu rezistă mai mult de trei ani în acelaşi loc.

Cel mai bun predecesor pentru căpşuni vor fi plantele siderate, în special boboasele. Puteți planta căpșuni de grădină în locul cerealelor, verdețurilor şi culturilor rădăcinoase. Este important să țineți minte că plantele de căpșun în sine nu pot fi cultivate în același loc mai mult de 2-3 ani după care planta va pierde semnificativ din roadă.

Dacă vă gândiți la plantarea mixtă în aceeași zonă, atunci se recomandă plantarea căpșunilor de grădină lângă fasole, spanac și pătrunjel. La fel poate coexista și cu usturoi, ceapă, ridiche, ridiche albă, sfeclă, mărar, salată verde.

Pentru a pregăti terenul pentru căpșuni, trebuie să eliminați reziduurile de plante de anul trecut și rădăcinile acestora. Apoi, terenul trebuie să fie săpat și introdus îngrășământ organic (de exemplu, humus sau compost la o rată de 6-8 kg pe 1 metru pătrat), dacă acest lucru nu a fost făcut din toamnă. Terenul pregătit trebuie nivelat cu o greblă și cu câteva săptămâni înainte de plantare.

În funcție de metoda și schemele pe care le-ați ales (covor, panglică, eșalonat, rânduri etc.), puieții de răsad sunt așezați la o distanță de 20-30 cm una de cealaltă. Dacă solul nu a fost pregătit toamna, ar trebui adăugată puțină cenușă sau humus în fiecare gaură și presărată cu sol.

O metodă de creștere a căpșunilor pe material de acoperire negru a devenit foarte populară. O astfel de plantare pe agrofibre poate reduce costul îngrijirii culturii și poate crește semnificativ rodul acestora.

Vizualizări: 1,472

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: