CEO dă asigurări că va despăgubi sinistraţii de la Seciuri

CE Oltenia susţine că are de gând să construiască locuinţe sau să le dea bani celor 31 de gorjeni din Seciuri care au câştigat în instanţă acest drept. Deşi sentinţa este dată acum câţiva ani, CEO nu a făcut încă nimic în acest sens. Redeschiderea subiectului de către presa centrală i-a făcut pe cei din conducerea companiei să ofere noi informaţii.

Situaţia locuitorilor din Seciuri a fost descrisă în mai multe ediţii ale ziarului Evenimentul Zilei. După alunecările de teren produse în anul 2006 au fost distruse zeci de case. Unii au fost despăgubiţi atunci, iar alţii au câştigat, în instanţă, în 2013, refacerea caselor.

CEO confirmă obligativitatea reconstruirii caselor sinistraţilor, dar spune că unii dintre aceştia au solicitat despăgubiri în echivalent bănesc. A urmat efectuarea unor expertize care să evalueze imobilele deţinute anterior, ajungându-se şi la 1,2 milioane de lei pentru un imobil. Drept urmare, CE Oltenia a solicitat o expertiză extrajudiciară care să stabilească impactul financiar asupra companiei. CEO dă asigurări că le va da sinistraţilor banii stabiliţi pe fiecare imobil prin expertiză şi că întârzierea aplicării hotărârii judecătoreşti a fost cauzată şi de inexistenta tuturor actelor de proprietate necesare.

Mai mult, compania energetică susţine că unii sinistraţi au cerut şi construirea unei case noi pe alt teren, dar şi păstrarea vechilor locuinţe, ceea ce ar contravine prevederilor legale. „Precizăm că CE Oltenia va respecta sentinţa judecătorească, urmând ca o parte dintre locuitorii afectaţi de alunecările de teren, care au definitivată proprietatea, să primească despăgubirile băneşti stabilite în raportul de expertiză. Pentru cei care au solicitat reconstrucţia gospodăriilor, în prezent se derulează etapele necesare obţinerii certificatelor de urbanism în scopul eliberării autorizaţiilor de construcţie individuale“, susţine compania.

RAPOARTE

CE Oltenia a ataşat la comunicatul presă şi câteva extrase din rapoartele făcute de-a lungul vremii în zona cu alunecări de teren din care rezultă că problema nu a fost cauzată de exploatările miniere. Instanţa a dat o hotărâre definitivă şi irevocabilă favorabilă sinistraţilor. Cristinel Ciocan, reprezentantul sinistraţilor în instanţă, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: