Atelier de croitorie prin societatea Primăriei Bustuchin

Planuri îndrăzneţe în comuna gorjeană Bustuchin. Primarul Ion Ciocea a spus vineri că pregăteşte un proiect care ar urma să dea de muncă la peste 20 de femei din localitate şi nu numai. Este vorba despre un atelier de croitorie finanţat cu 32.000 de euro prin programul „Ţara lui Andrei”. Proiectul se va desfăşura prin firma primăriei, Bustedil SRL, şi ar urma să confecţioneze în primă fază salopete şi uniforme şcolare.

Veşti bune pentru comunitatea din Bustuchin. Ion Ciocea, primarul localităţii, speră ca de anul viitor să pună la dispoziţia femeilor peste 20 de locuri de muncă în cadrul unui atelier de croitorie ce va fi deschis în satul Pojaru. „Pe 14 august am avut un interviu on line pe „Ţara lui Andrei”, unde sunt finanţări totale de 50.000 de euro. Proiectul vizează înfiinţarea unei secţii de croitorie într-un local care nu prea mai este folosit, în satul Pojaru, o clădire imensă care este şi reabilitată. Aş vrea să creez o secţie de croitorie pentru 20 de femei. Proiectul se va desfăşura prin SC Bustedil, societatea primăriei”, a spus Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Salariatele ar urma să fie identificate prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, iar una din condiţiile esenţiale este să mai fi lucrat în domeniu. „Am discutat chiar şi la AJOFM să ne ajute cu femei care nu au un loc de muncă şi care au mai practicat această meserie. Eu m-aş bucura să fie cât mai multe din Bustuchin, dar cum suntem într-o societate nu putem să punem o condiţie de genul acesta. Acest proiect, fie el prin Ţara lui Andrei, este tot o finanţare pe care o obţii pentru comunitate. În primul an o să mergem pe salopete şi pe uniforme şcolare, am găsit deja câteva contracte, iar apoi probabil o să diversificăm gama pentru că deja se specializează şi angajaţii”, a spus Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Finanţare

Potrivit primarului, în joc este o finanţare de 32.000 de euro, bani ce ar urma să fie folosiţi pentru achiziţionarea mobilierului şi a maşinilor de cusut. „Sunt 32.000 de euro în joc, eu am mai obţinut o sponsorizare de la ei de 10.000 de euro anul trecut. Banii pe care îi vom primi îi vom folosi pentru achiziţionarea mobilierului, a maşinilor de cusut. Noi vom mai avea de muncă, va trebui să susţinem planul de afaceri în faţa unui juriu care este format din  zece reprezentanţi ai OMV Petrom, abia în primăvară vom afla dacă vom câştiga sau nu proiectul. Eu v-am mai spus, acum un an am mai câştigat un proiect, ştiu ce am de făcut, dar chiar şi aşa, nu este uşor”, a precizat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.  

Vizualizări: 330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: