CEO: Încep negocierile pentru contractul colectiv

Negocierile pentru Contractul Colectiv de Muncă (CCM) din Complexul Energetic Oltenia încep joi, 9 februarie, președintele comisiei de negociere fiind directorul Sorinel Boza. Sindicaliștii, deși divizați, au declarat că cer creșteri salariale și revizuirea planului de concediere. Miercuri, administrația le-a prezentat sindicatelor o variantă a bugetului de venituri și cheltuieli pe 2017.

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), Gabriel Căldărușe, a declarat că la negocieri va cere creșterea veniturilor și revizuirea planului de concediere. „Avem o strategie: creșteri salariale și revizuirea planului de disponibilizare“. Prim-vicepreședintele Federației Univers, Adrian Marciuc, a declarat că federația poate semna singură CCM-ul. „La momentul actual federația Univers poate semna, conform legii, singură CCM. Nu e dorim asta, ne dorim consens. Federația Univers are și tabele de grevă generală la ora actuală. O să uzăm de ele dacă nu realizăm obiectivul nostru sau măcar 80% din el“, a declarat Marciuc.

Liderul FNME, Dumitru Pârvulescu, a spus că li s-a prezentat doar partea din buget referitoare la cheltuielile cu munca vie. „Este un buget ca apa sfinţită, nu face nici bine, nici rău”, a comentat Pîrvulescu. Proiectul cuprinde o mie de concedieri şi o creştere uşoară a veniturilor celor rămaşi, dar ca urmare a faptului că se va lucra mai mult ca anul trecut, când au fost perioade cu şomaj tehnic.

Vizualizări: 1,474

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: