CEO: Mai bine de o mie de pensionări în nici doi ani

Peste o mie de mineri și energeticieni se vor pensiona în doi ani. Sunt estimările sumbre ale oficialilor de la Complexul Energetic Oltenia care caută să întinerească forța de muncă. În prezent, vârsta medie în carierele și termocentralele din Gorj a ajuns la aproape 50 de ani.

Din cei circa 13 mii de salariați ai companiei energetice din Gorj, mai bine de o mie vor ieși la pensie peste doi ani din calculele celor de la conducerea companiei.

Cei mai mulți dintre viitorii pensionari sunt oameni din producție, așa că vor dispărea și mai mulți muncitori calificați din carierele și termocentralele ce compun Complexul Energetic Oltenia.

Managerul companiei, Sorin Boza, a explicat că se fac pași pentru întinerirea forței de muncă. Boza își pune bazele în tinerii care sunt instruiți acum în liceele unde există învățământ dual. “În anul 2021, estimăm aproape o mie și ceva de ieșiri la pensie. Din acest motiv, pentru prima dată, în șase ani, angajăm sudori, urmează să angajăm 20 de vulcanizatori, spre sfârșitul anului și așteptăm prima promoție de învățământ dual. Așteptăm, la anul, ca acești copii să devină angajații noștri. Am făcut niște pași și încercăm să facem alții până în 2021 să putem să întinerim forța de muncă. 49,5 ani este vârsta medie în Complexul Energetic Oltenia astăzi”, a explicat, la Tele3, Sorin Boza.

Vizualizări: 4,108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: