Președintele SMEO, contrazis de Boza

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, a fost contrazis de șeful Complexului Energetic Oltenia, după ce a spus la un post de televiziune că la iarnă termocentrala din Rovinari nu va putea funcționa cu mai mult de două grupuri.

“Am avut o discuție cu domnul Boza, cu privire la această problemă, în care dumnealui a afirmat că vom merge cu trei grupuri. Eu spun în continuare, să dea Dumnezeu să nu am dreptate, dar nu există posibilitatea din punctul de vedere al producției de cărbune ca termocentrala Rovinari să meargă cu trei grupuri”, a spus președintele SMEO la Radio Infinit.

Căldărușe a spus că, în lipsa fronturilor de lucru, unele cariere vor da foarte puțin cărbune sau chiar deloc. Acesta a exemplificat cu Cariera Tismana, care “nu va mai da cărbune deloc o perioadă de 7-8 luni, până se vor deschide fronturile”.

Gabriel Căldărușe a spus că termocentrala Rovinari a mers cu trei grupuri multe luni legate. “Cred că nu există termocentrală în Europa care să funcționeze continuu atât de mult timp. Este o performanță fantastică, să nu mai vorbesc de prețul de producție, care este unul foarte mic, competitiv oriunde în Europa”, a spus președintele SMEO, care avertizează și asupra faptului că nu au fost făcute reparațiile obligatorii înainte de intrarea în iarnă. (A.A.)

Vizualizări: 2,582

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: