CEO solicită Guvernului să intervină la Bruxelles. De ce!

Complexul Energetic Oltenia așteaptă ca Guvernul să meargă la Bruxelles pentru a susţine ca activitatea de extracție a lignitului să fie inclusă pe lista sectoarelor economice care pot beneficia de reducerea obligației de a subvenționa producţia de energie din surse regenerabile prin achiziția de certificate verzi. Această intenţie a CE Oltenia este exprimată într-un document oficial al companiei, în care se estimează că, în acest fel, Complexul ar face economii financiare de aproape 29 milioane lei pe an, scrie profit.ro.

Complexul Energetic Oltenia își propune să facă demersuri pentru modificarea HG nr. 495/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind exceptarea unor categorii de consumatori finali de la aplicarea legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, astfel încât să fie trecută pe lista beneficiarilor.

Facilitatea a devenit posibilă în urma adoptării în 2014 de către autoritățile de la Bruxelles a unui set de orientări privind ajutoarele de stat în energie și protecția mediului. "În vederea includerii în Anexa nr. 3, se vor face demersuri către Ministerul Economiei pentru realizarea unor intervenții pe lângă Comisia Europeană, în sensul acordării ajutorului de stat și pentru activitatea de extracție a lignitului", se menţionează în documentul CE Oltenia.

Calculele companiei arată că, în acest fel, obligația de achiziție s-ar reduce cu 220.000 de certificate verzi pe an. La un preț al acestora de 29 euro/certificat și un curs de schimb de 4,5 lei/euro, rezultă o economie financiară anuală estimată la 28,71 milioane lei.

Vizualizări: 1,870

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: