Ceremonie de absolvire pe stadion. Părinții intră doar cu test negativ ori adeverință de vaccinare!

De săptămâna viitoare, absolvenții din Târgu Jiu vor fi premiați pe stadion. Autoritățile locale vor organiza ceremonii de absolvire pentru absolvenții învățământului gimnazial, liceal și postliceal pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu. În total, doar cinci sute de persoane pot participa la o festivitate, iar părinții vor putea intra doar dacă au făcut vaccinul anti-Covid ori au un test negativ.

Primarul Marcel Romanescu a prezentat, pe pagina sa de Facebook, programul evenimentelor ce vor demara pe 2 iunie. Dacă vremea va fi nefavorabilă, ceremoniile vor fi mutate în Sala Sporturilor.

“Intenția noastră este aceea de a oferi tinerilor absolvenți posibilitatea de a participa la o ceremonie dedicată lor, de a rămâne cu o amintire frumoasă chiar și în aceste perioade dificile, când ne sunt impuse măsuri restrictive. În perioada 2-13 iunie, vor debuta aceste festivități respectând, bineînțeles, condițiile impuse de lege.  Au fost stabilite toate detaliile, iar în cazul în care vremea va fi nefavorabilă, avem la dispoziție Sala Sporturilor, acolo unde pot fi mutate evenimentele, păstrând, totodată, numărul de spectatori impus de instituțiile abilitate”, a anunțat primarul Marcel Romanescu.

Fiecare elev va putea veni însoțit doar de un părinte. Acesta va avea acces în tribune doar în baza unui test negativ Covid ori a dovezii că s-a vaccinat. Iar asta a stârnit deja nemulțumirea unor părinți care i-au atras atenția primarului: „Ce este cu aceasta discriminare, domnule Primar? De ce pot sa vina doar parintii vaccinați (adica doar unul, cand copiii au 2 parinti si poate si un frate/sora). Anul trecut de ce nu ati facut la fel? Ce absolvire este asta? Toti profesorii sunt vaccinati? Mai bine nu organizati decat sa faceti asa ceva!”, a fost mesajul unui părinte.

Romanescu a reacționat: „Pentru corecta informare și anul trecut a fost prezent doar un invitat la fiecare absolvent!!! În privința aspectelor legate de condițiile pe care trebuie sa le îndeplinească fiecare participant la festivitate, vă rog să citiți actele normative în vigoare emise de autoritățile centrale!”.

Mai jos, puteți consulta calendarul evenimentelor:

Galerie foto



Vizualizări: 1,086

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: