Probleme cu banii pentru finanțarea Lyrei Gorjului. Festivalul de Folk, în pericol

Activitatea Lyrei Gorjului nu mai poate fi susținută și asta din cauza problemelor financiare cu care se confruntă Școala Populară de Artă. Deși se dorește ca orchestra să meargă mai departe și să susțină spectacole, Școala Populară nu mai are bani pentru finanțare, cel puțin până în toamna acestui an.

Directorul Școlii de Arte din Târgu Jiu, Alexandru Bratu, spune că anul acesta a fost unul dificil, mai ales din cauza pandemiei, iar veniturile au fost colectate destul de greu.

”Este un an foarte greu din punct de vedere financiar. Avem destul de multe probleme în ceea ce privește colectarea veniturilor. Subvențiile sunt acordate de către Consiliul Județean Gorj, dar ca urmare a efectelor economice ne-au fost acordate ușor diminuate față de anii trecuți. Cel puțin pentru luna mai și iunie, nu putem să susținem activitatea Lyrei. Vom relua activitatea de finanțare începând cu luna septembrie”, a spus Bratu.

Și festivalul de folk de la Târgu Jiu are de suferit din cauza problemelor financiare. ”Chiar în acest moment, pot spune că este posibil să îl ținem doar două zile, nu trei așa cum era până acum. Dacă nu reușim să strângem suficient de multe venituri proprii este posibil să-l amânăm pentru toamnă sau anul viitor. Este o situație grea din punct de vedere financiar”, a mai adăugat Bratu.

Tot directorul școlii a mai declarat faptul că și cifra de școlarizare a scăzut destul de mult. Astfel, de la 1.144 de cursanți în anul școlar 2019-2020, în prezent mai sunt 700. Acest lucru se datorează și măsurilor care au fost luate în contextul pandemic provocat de Covid-19.

Vizualizări: 381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: