Lucrări de întreținere și conservare la mausoleul Ecaterinei Teodoroiu

Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu, situat în centrul municipiului Târgu-Jiu intră într-un proces anual de întreținere și conservare. Astfel, o echipă de specialiști a început deja lucrările primei etape din acest an, celelalte două urmând să aibă loc în lunile august și noiembrie.

Lucrările constau în desprăfuiri, biocidări și îndepărtarea unor mușchi și licheni. Autoritățile vor să pregătească monumentul pentru perioada iernii, pentru ca temperaturile scăzute să nu afecteze structura acestuia, spune Doru Strâmbulescu, directorul Centrului de Cercetare, Documentare și Promovare Constantin Brâncuși din Târgu Jiu.

”Sunt lucrări care se vor face permanent de acum încolo, de două sau de trei ori pe an. Este prima etapă a lucrărilor de întreținere și conservare pe acest an. Următoarea va fi în august, iar ultima în luna noiembrie. Sunt lucrări de întreținere - desprăfuiri, biocidări și îndepărtarea mușchilor și lichenilor. Este o soluție care trebuie făcută pentru orice monument de artă restaurat. Monumentele trebuie întreținute”, a spus Strâmbulescu.

Sumele alocate pentru aceste lucrări sunt prinse în bugetul anual al Centrului Constantin Brâncuși, fiind vorba despre circa 40.000 de lei pentru toate etapele anuale.  

Vizualizări: 441

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: