Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Cernavodă închide un grup. CE Oltenia intră în piaţă!

Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă va intra în programul de oprire planificată începând cu data de 6 mai, iar lucrările vor dura 50 de zile, potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica. Ceilalţi producători din piaţă se vor bate pe cei 700 MWh care trebuie acoperiţi.
Reactoarele CNE Cernavodă sunt oprite alternativ, fiecare la doi ani, pentru realizarea programelor de mentenanță corectivă și preventivă, inspecții obligatorii, testări obligatorii, conform cerințelor Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare ('CNCAN'), care se pot efectua numai cu centrală oprită, precum și implementarea de modificări de proiect pe anumite sisteme/echipamente/componente.
Opririle planificate sunt considerate proiecte ale companiei, inițiate cu aproximativ 24 de luni anterior datei planificate, având o echipa de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane și bugetare corespunzătoare. "Oprirea planificată a Unității 1 a CNE Cernavodă din acest an va avea o durata de aproximativ 50 de zile față de durata normală a opririlor planificate, de aproximativ 30 de zile. Prelungirea duratei opririi planificate a Unității 1 implică realizarea unor lucrări suplimentare de întreținere a generatorului de aburi. Acesta este un demers standard, implementat de centralele de tip CANDU 6 la nivel global, o singură dată pe toată durata inițială de viață de 30 de ani a unei unități nucleare, în funcție de analiză datelor tehnice", se mai arată în comunicat.
Lucrările se vor efectua în condiții de siguranță pentru personalul centralei, public și mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate, utilizate la CNE Cernavodă, au subliniat reprezentanții Nuclearelectrica. Centrala nucleară de la Cernavodă funcționează cu două reactoare, care asigură, împreună, circa 20% din producția națională de electricitate. Primul reactor a fost pus în funcțiune în anul 1996, deci acum 20 de ani, iar al doilea reactor, în anul 2007. (A.A.)

Vizualizări: 780

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: