Chiftele la cuptor. Reteta de post de chiftelute de legume

Chiftele la cuptor sunt o alternativa mai sanatoasa atunci cand nu vrei sa consumi preparate prajite, imbibate in ulei.

Reteta de post de chiftelute pufoase cu legume. Crocante la exterior si moi in interior, pot fi servite ca aperitiv sau ca fel principal, daca le insotesti de o garnitura potrivita, tot de post.

Prajeala nu este sanatoasa, asa ca iti prezentam o varianta in care poti pregati chiftelele la cuptor, nu preparate termic in baie de ulei.

Chiftele la cuptor. Cum se pregatesc chiftelutele cu legume la cuptor
Aceasta reteta poate fi pregatita cu dovlecei sau vinete sau dintr-o combinatie de dovlecei si vinete, depinde de preferinte.

Ingrediente:
3 dovlecei medii/ 2 vinete potrivite
2 cartofi
2 morcovi
o jumatate de cana de orez, de preferat brun
1 ceapa mai mare
2-3 linguri de pesmet
1 legatura de patrunjel
ulei de masline
3-4 catei de usturoi
sare, piper dupa gust

Mod de preparare:

Morcovii se dau pe razatoarea fina si se calesc in tigaie in cateva linguri de ulei, putina apa si un pic de sare. Dupa 2 minute se adauga in tigaie si ceapa tocata marunt. Amesteca din cand in cand, pana cand legumele incep sa se inmoaie, iar apa a scazut.

Citeste cum se pregatesc chiftelele de legume la cuptor AICI

Vizualizări: 663

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: