Chiricheş, cu gândul la plecare

Unul dintre cei mai buni panduri din sezonul trecut, Vlad Chiricheş recunoaşte că se gândeşte la un transfer în afară. Grigoraş a dat însă ordin ca nimeni să nu plece în această vară aşa că Chiricheş mai are de aşteptat. Rapid s-a interesat de preţul fundaşului de 21 de ani dar s-a lovit de preţul prohibitiv stabilit de panduri: 1 milion de euro.

Alături de căpitanul Pintilii, Chiricheş e cel mai căutat jucător de la Pandurii. De fostul fundaş al Benficăi s-au interesat rând pe rând toţi granzii din Capitală.

Rapidul şi-a pus pofta în cui

După ce în iarnă a fost aproape de Dinamo sau Steaua, Chiricheş a ratat acum un transfer şi la Rapid. Giuleştenii, care au luat 8 jucători liberi de contract, căutau un înlocuitor pentru Marius Constantin dar negocierile cu Pandurii s-au terminat repede. Şi asta după ce gorjenii au stabilit că fundaşul nu poate pleca pe o sumă mai mică de 1 milion de euro! „Ne-am atins aproape toate ţintele stabilite. Singurul fotbalist pe care l-am vrut, dar nu l-am putut lua, a fost Chiricheş de la Pandurii. Gorjenii au cerut foarte mulţi bani în schimbul său" a recunoscut preşedintele Rapidului, Dinu Gheorghe. „Da? Nu ştiam, chiar nu ştiam. Cluburile dacă se înţelegeau, aşteptam şi eu să văd ce au de spus. Răzvan Lucescu este un antrenor de mare calitate şi cred că mi-ar fi prins bine să lucrez cu el dar nu ţineam neapărat să plec”, a fost reacţia lui Chiricheş la auzul veştii că era dorit de fostul selecţioner în Giuleşti.

În iarnă chiar vrea să plece

Convins pe moment să rămână, Chiricheş e hotărât să-şi ia zborul din iarnă şi nu crede că va mai prinde un sezon întreg la Târgu Jiu. „Poate o să-l fac eu jumate (rîde). O să muncesc şi sper să prind un contract bun. Chiar îmi doresc să fac pasul la o echipă mai bună şi sper să facem un tur bun de campionat, să facem jocuri bune care să ne aducă oferte. Dacă e să apară ceva încă din vara asta eu sunt dispus să negociez” spune cu sinceritate fundaşul care vrea să-i lase pe panduri pe un loc fără griji. „Sper să las Pandurii cât mai sus, locurile 1-8. Eu nu cred că se mai poate vorbi de evitarea retrogradării. Suntem o familie şi cred că formăm un grup foarte bun care ne poate aduce o clasare în primele 8.”

TRANSFER

Chiar dacă nu ar spune nu unei oferte bănoase din ţară, Chiricheş ar prefera un transfer în Occident. „Nu exclud Rusia sau Ucraina dar aş vrea în Vest. Cred că mi s-ar potrivi Germania, Olanda chiar şi Portugalia. Cunosc fotbalul de acolo şi cred că mă pot descurca bine”, spune stoperul care a evoluat în perioada junioratului pentru Benfica Lisabona.

23 de meciuri ca titular în sezonul trecut a prins Chiricheş care e evaluat de nemţii de la transfermarkt la 550 de mii de euro.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: