Grigoraş la puterea a doua

Numele Grigoraş nu mai e unic la Pandurii! De vineri antrenorului Petre i s-a alăturat şi fiul acestuia de 21 de ani, Alexandru. Grigoraş junior nu a fost adus de tatăl său la Pandurii care l-a avertizat din prima. „Dacă va avea tăria să se impună va rămâne, dacă nu, va pleca!” a spus ferm antrenorul despre atacantul care a marcat sezonul trecut 2 goluri pentru Callatis Mangalia în liga a treia.

În criză de atacanţi după ce l-au ratat pe Paul Batin de la CFR Cluj, Pandurii încearcă din răsputeri să mai transfere un vârf. Şi l-au găsit tocmai în liga a treia în persoana lui Alexandru Grigoraş, nimeni altul decât fiul antrenorului Petre Grigoraş. Acesta din urmă îşi va testa copilul în pregătiri după care va decide dacă îl va opri în lot pentru noul sezon.

Adus fără ştirea lui Grig

Deşi mulţi au crezut probabil că Grigoraş senior şi-a adus propriul fiu la echipă, situaţia nu stă deloc aşa. Acesta a fost adus de cei din conducere, după un ultim sezon în care Alexandru a reuşit promovarea în liga a doua cu cei de la Callatis Mangalia. „Mi-au făcut o surpriză preşedintele Eugen Pârvulescu şi cu generalul Viorel Temelescu care s-au interesat de el şi l-au chemat aici. Îi va fi mult mai greu decât la orice altă echipă pentru că eu voi avea pretenţii mai mari de la el. Dacă va reuşi, va fi cu atât mai mare meritul lui dar nu voi face nici un fel de concesie”, a spus ferm antrenorul care a jucat la vremea lui pe acelaşi post ca şi fiul său, cel de atacant. Petre Grigoraş a trebuit însă să aştepte până la vârsta de 23 de ani ca să debuteze în prima ligă, în 1988 la SC Bacău într-un meci cu Dinamo. Alexandru are astfel şansa să-l întreacă şi să reuşească acest lucru la numai 21 de ani.

Situaţia complicată pentru ambii

Situaţia în care au fost puşi cei doi nu este deloc una simplă. Şi asta pentru că relaţiile tată-fiu la aceeaşi echipă nu au fost privite niciodată cu ochi buni (ne putem aminti aici exemplul Victor – Alexandru Piţurcă la Steaua). Petre Grigoraş nu-şi face însă griji din această privinţă şi spune că va fi antrenor înainte de toate. „Nu mă dezic de la meseria pe care o am şi nu voi fi mai mult părinte decât antrenor. I-am spus şi lui că va fi tratat la fel ca şi ceilalţi şi că pentru el voi fi cu 10% mai exigent poate decât cu ceilalţi. Nu sunt primul care îşi antrenează copilul şi totul depinde de el. Dacă va avea tăria şi calitatea necesară să se impună va rămâne, dacă nu, va pleca în altă parte”.

După Sibiu se va decide

Alexandru va da astfel „probe” în faţa tatălui său în cantonamentul de la Sibiu care va debuta astăzi şi se va încheia pe 1 iulie. „Dacă după primul cantonament consider că nu va corespunde, nu va rămâne fără nici un fel de problemă. Acesta sunt eu şi nu pot să mă schimb indiferent că e vorba de fiul meu. Pentru mine nu va fi nici un fel de presiune dar pentru el e o presiune în plus. Dar ştie şi vrea să încerce. A promovat acum cu Mangalia şi era liber de contract” a încheiat antrenorul pandurilor.

56 de goluri în 214 meciuri în prima ligă a reuşit Petre Grigoraş în România plus alte 20 în 42 de meciuri în Bulgaria

3 echipe a schimbat până acum în scurta carieră Alexandru Grigoraş: Farul Constanţa, Viitorul Constanţa şi Callatis Mangalia

2 goluri a marcat sezonul trecut Grigoraş junior pentru Mangalia, echipă ce a promovat la limită în liga secundă

2 este numărul atacanţilor veniţi din liga a treia în probe la Pandurii, pe lângă Alexandru fiind şi Olimpiu Bucur de la CS Zlatna

Vizualizări: 264

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: