Atleţii gorjenii au adus medalii pentru România la Balcaniadă

Şcoala gorjeană de atletism nu dezamăgeşte nici în condiţiile actuale când atleţii sunt vitregiţi în ceea ce priveşte condiţiile de pregătire. Fără să mai fi avut acces în stadion o perioadă de câteva luni cât s-a lucrat la refacerea gazonului şi fără să beneficiat nici de cantonamente, doi atleţi de la Pandurii au reuşit să ajute România la Balcaniada de la Dimitrovgrad unde delegaţia ţării noastre, cu Elena Moagă şi Alexandru Staicu în lot, s-a clasat pe locul I pe naţiuni. Românii au câştigat în total nouă medalii dintre care patru sunt de aur.

Competiţia de alergare montană a avut loc în Serbia, la Dimitrovgrad, pe un teren accidentat asemănător cu cel pe care se pregătesc atleţii de la Pandurii pe Dealul Târgului. Elena Moagă, sportivă antrenată de Ion Bură, a făcut parte din echipa de senioare a României şi a obţinut medalia de aur reuşind să devanseze reprezentanta Turciei, campioana mondială de anul trecut. Alexandru Staicu, pregătit de antrenoarea Viorica Dima, a obţinut argintul concurând în echipa naţională de juniori a României. La individual, Moagă a sosit pe locul şapte iar Staicu pe locul şase. Antrenorul Ion Bură consideră că sportivii de la Pandurii au reprezentat cu bine clubul şi ţara la acest concurs internaţional: „Ştiam condiţiile grele de concurs şi cred că sportivii care ne-au reprezentat au făcut-o cu succes şi ne dau speranţe pentru viitor. Echipa de senioare a reuşit o performanţă foarte bună trecând de campioana mondială Turcia, iar Elena Moagă s-a descurcat bine şi a făcut ca echipa României să se claseze pe locul I. A confirmat că şi la cros este destul de bună şi va avea succese pe viitor în ceea ce priveşte sportul de performanţă. Un alt sportiv al nostru Alexandru Staicu a obţinut un rezultat foarte bun cu echipa de juniori clasându-se pe locul 2, iar acum sportivii se pregătesc pentru Campionatele Europene care vor avea loc în Turcia, la Bursa”.

Antrenoarea Viorica Dima care i-a însoţit pe sportivi la concurs a precizat că traseul a fost unul de dificultate mare, iar faptul că a plouat continuu a făcut ca concursul să fie şi mai dificil.  

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: