Cîlnic: Lucrări de trei milioane de lei, scoase la licitaţie

Primăria comunei Cîlnic din judeţul Gorj a scos la licitaţie în luna mai două lucrări extrem de aşteptate de localnici. Este vorba despre realizarea unui centru medical de permanenţă în localitate, precum şi de o grădiniţă cu program prelungit. Ambele vor fi realizate în acelaşi loc, lângă baza sportivă din centrul comunei, valoarea celor două investiţii fiind în jur de 3 milioane de lei.

O primă lucrare se referă la proiectarea şi execuţia unui dispensar medical uman cu centru de permanenţă. Lucrarea este estimată la 1.289.505 lei. Ofertele pot fi depuse până la data de 7 iunie. Preţul va conta în proporţie de 90% în alegerea firmei care va efectua lucrarea, iar perioada de garanţie în proporţie de 10%. Clădirea care va fi construită va ocupa 180 mp şi va avea parter şi etaj.

Primarul Dumitru Vulpe explica atunci când a obţinut finanţarea de ce este importantă această investiţie pentru comunitate. „Sunt patru medici care fac gărzi 24 de ore din 24, cu patru asistenţi medicali, plus medicul de familie. Condiţiile şi dotările vor fi mult mai bune după mutarea în noul centru, care va fi construit lângă baza sportivă. Noutatea va fi şi cabinetul stomatologic, foarte necesar oamenilor din comunitatea noastră”, a spus primarul din Cîlnic, Dumitru Vulpe.

O a doua investiţie scoasă la licitaţie se referă la construirea unei grădiniţe cu program prelungit, prima de acest fel din localitate. Suprafaţa construită va fi de 770 mp, clădirea urmând să aibă demisol şi parter. În acest caz, valoarea estimată este de 1.506.011 lei fără TVA. Şi pentru această investiţie, firmele interesate pot depune oferte până pe 7 iunie.

Acestea sunt două din cele cinci proiecte accesate pe PNDL de primarul din Cîlnic, Dumitru Vulpe. Celelalte trei se referă la reabilitarea şcolii primare şi a şcolii gimnaziale, dar şi la reabilitarea reţelei de apă din localitate.

Vizualizări: 1,100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: