Firmă de prelucrare a lemnului, sancţionată de ITM

Inspectorii ITM cu atribuţii de control în privinţa Securităţii şi Sănătăţii în Muncă au aplicat o sancţiune în valoare de 3.500 de lei la o societate comercială din domeniul prelucrării primare a lemnului. „Acţiunea face parte dintr-o serie de controale ce se vor desfăşura în acest domeniu, până la sfârşitul anului, în cadrul unei campanii naţionale iniţiate de către Inspecţia Muncii. Până în prezent, şapte angajatori din teritoriu au fost verificaţi, fiind aplicate amenzi în valoare de 11.000 de lei”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Tot ca urmare a derulării la nivelul judeţului a unei campanii naţionale „Valenţe culturale ale securităţii şi sănătăţii în muncă”, ITM Gorj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj au desfăşurat, pe parcursul mai multor luni, mai multe activităţi în care au fost implicate 12 licee şi colegii şi aproximativ 500 de elevi.

Campania a inclus şi organizarea unui concurs judeţean pe teme de securitate şi sănătate în muncă la care au participat 22 de elevi. (A.A.)

Vizualizări: 748

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: