Cinci hoţi au lăsat fără Internet primăria Negomir

Cinci persoane au ajuns în arestul Poliţiei după ce au furat o sută de metri de cablu şi au lăsat fără telefonie fixă şi Internet mai mulţi cetăţeni şi primăria Negomir.

În furtul celor 100 de metri de cablu au fost implicaţi doi bărbaţi din localitatea Borăscu, unul din Brăneşti, ei fiind şi cei care s-au ocupat de tăierea cablului ce urma să fie vândut unui bărbat din satul Coţofenii din Faţă, judeţul Dolj care era însoţit de soţia sa. Alarma asupra jafului a fost dată de către un localnic care a anunţat prin apel pe numărul unic de urgenţă faptul că trei indivizi s-au urcat pe stâlpii de electricitate, iar o maşină cu numere de Bulgaria supraveghează zona. La scurt timp, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie al comunei Negomir, în colaborare cu cei din localitatea Borăscu au reuşit să-i prindă pe hoţi. Munca nu le-a fost deloc uşoară, dat fiind faptul că aceştia au încercat să fugă de la locul faptei. Hoţii înconjuraţi de poliţişti au aruncat cablul într-un râu din apropiere.

După ce au stat o noapte la Postul de Poliţie din Negomir, suspecţii au fost conduşi la sediul Poliţiei Oraşului Rovinari, unde sunt continuate cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor, existând indicii temeinice că aceştia au mai comis astfel de furturi pe raza comunelor Negomir, Borăscu, Cîlnic din judeţul Gorj, dar şi în judeţe limitrofe Dolj, Mehedinţi şi Vâlcea.

Din cauză că porţiunea de cablu care a fost furată de hoţi se afla în imediata apropiere a Primăriei din Negomir, activitatea în instituţie a fost blocată. Telefoanele fixe, fax-urile, accesul la Internet şi centrala primăriei nu au mai putut fi folosite „Furtul cablului ne-a dat activitatea peste cap. Nimic nu mai funcţionează. Sperăm să se rectifice această problemă în două-trei zile”, a spus Constantin Vicol, viceprimarul din Negomir.

După această întâmplare sătenilor le este teamă pentru siguranţa lor, mai ales că în urmă cu o lună a mai avut loc un furt asemănător cu acesta.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: