Un bărbat din Băleşti a intrat în comă de frig

Un bărbat de 56 de ani din Băleşti a ajuns sâmbătă în comă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Dumitru Mălăescu a fost luat de către medicii de la ambulanţă în şoc hipotermic dintr-un bar din Băleşti, unde bărbatul a consumat alcool. După starea în care a fost adus la spital medicii cred că gorjeanul a stat mai bine de cinci ore în frig şi a consumat băuturi alcoolice în exces.

Dumitru Mălăescu a fost la un pas de moarte din cauza gerului şi a alcoolului. După ce a stat prin frig ore bune, bărbatul a crezut că se va încălzi cu câteva pahare de alcool. Bărbatului i s-a făcut rău în bar. Cei care erau acolo au chemat imediat salvarea. „Am preluat pacientul dintr-un bar din Băleşti. Era chiar la masa unde consumase alcool. Din câte am înţeles de la oamenii de acolo, a stat foarte mult timp în frig, a consumat şi băuturi alcoolice. Are şi un handicap psihic. Toate astea l-au făcut pe bărbat să intre în comă de gradul III şi în şoc hipotermic“, a declarat Florentina Motea, medic coordonator, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj.

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu au rămas rezervaţi cu privire la şansele de supravieţuire ale bolnavului. ”Pacientul este în stare foarte gravă. Nu are ritm cardiac constant, nu are reflexe. Este în stare critică”, a declarat Liliana Crăciun, medic UPU.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: