O gorjeancă şi-a aruncat fetiţa la gheena de gunoi

O fetiţă de numai zece zile este în căutarea unei familii după ce mama sa a aruncat-o la o gheenă din Târgu-Jiu. În acelaşi timp, poliţiştii sunt pe urmele femeii.

La redacţia Pandurul au sunat mai multe persoane interesate să o adopte pe fetiţă. Din nefericire, situaţia fetiţei este delicată pentru că ea nu poate fi înfiată până când instanţa de judecată nu o decalară adoptabilă. Pentru acest lucru mama fetei trebuie decăzută din drepturile părinteşti.

Criminaliştii gorjeni încearcă să dea de urma unei femeie care şi-a abandonat fetiţa de numai zece zile la o gheenă de gunoi din Târgu-Jiu. Micuţa a fost găsită de un târgujian care a anunţat imediat poliţia şi ambulanţa. Din fericire, fetiţa a rezistat frigului de afară, iar acum este sub supraveghere medicală în Secţia de Maternitate a Spitalului Judeţean. Medicii spun că micuţa pare a fi sănătoasă şi este în afara oricărui pericol.

Între timp, mai multe familii din Vâlcea şi Târgu-Jiu s-au adresat redacţiei noastre cu intenţia de a o adopta.

Fetiţa este sănătoasă

Indiciile găsite arată clar că femeia a vrut să-şi abandoneze copila. Femeia a îmbrăcat-o bine pe micuţă, a pus într-o plasă un scutec, câteva haine şi un biberon şi a lăsat-o printre gunoaie. Un târgujian a găsit-o pe micuţă şi a anunţat imediat salvarea, pentru a-i acorda îngrijiri medicale. „Noi am preluat nou-născutul de la Centrul Militar. Îl găsise un bărbat la gheena de gunoi şi a mers cu el acolo până am ajuns noi. Fetiţa era îmbrăcată bine şi probabil de asta a rezistat frigului de afară. Din câte am înţeles de la domnul respectiv în plasă, lângă micuţă era un biberon cu lapte, haine, scutece şi o păturică“, Georgeta Mălăescu, medic la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj.

Micuţa a fost internată imediat în Secţia de Maternitate a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. „Din primele investigaţi, fetiţa are în jur de 10 zile de viaţă. Cântăreşte 2 kilograme şi jumătate şi este sănătoasă”, a declarat medicul neonatolog Luminiţa Olănescu.

Poliţiştii sunt acum pe urmele mamei care şi-a abandonat fetiţa la gheena de gunoi. Când va fi găsită ea va răspunde în faţa legii pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. Momentan micuţa va rămâne în grija cadrelor medicale de la Secţia de Maternitatea a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: