Tragedie la Rovinari: au murit intoxicaţi cu monoxid de carbon

Două persoane au decedat şi alte două au ajuns la Spitalul Orăşenesc Rovinari în urma unei intoxicaţii cu monoxid de carbon. Tragedia s-a întâmplat ieri de dimineaţă  într-un bloc din Rovinari. Mai mulţi locatari au sesizat miros de gaze pe scara blocului şi atunci au intrat în panică. Mirosul de la apartamentul celor decedaţi au ajuns şi la alte două persoane, mamă şi fiică, care au fost transportate la spital. Locatarii blocului spun că au întâmpinat probleme şi când au chemat ambulanţa, care a venit după două ore. Mai mult, la Medicină Legală nu au fost primiţi pentru că se zugrăveşte.

Ieri de dimineaţă locatarii unui bloc din Rovinari au sesizat miros de gaze pe scară. Atunci toţi vecinii au intrat în panică. Locatarii blocului au chemat pe cineva de la gaze pentru a depista unde este problema. Gazele ieşeau dintr-un apartament de la etajul unu. Au bătut la uşă, însă nu a răspuns nimeni, deşi era lumina aprinsă în toată casa. Atunci au spart uşa. În hol zăceau fără suflare Maria Câmpureanu de 55 de ani şi soţul ei Dan Istrate de 57 de ani. „Ni s-a părut ciudat că nu au ieşit la uşă când au auzit zarvă pe scară. Ei aveau becul aprins în toată casă. Am bătut la uşă, am sunat i-am strigat. Nimic. Ne-am dat seama că ceva nu este în regulă. I-am sunat atunci pe copiii lor şi am spart uşa. Erau amândoi în hol morţi. Probabil le-a venit rău şi au încercat să iasă, dar nu au mai apucat”, povesteşte o vecină.

Fiul a făcut atac de panică la aflarea veştii

Cei doi soţi Maria Câmpureanu şi  Dan Istrate, erau căsătoriţi dar fiecare îşi păstrase numele. El era pensionar, iar ea lucra ca magazineră la cariera Pinoasa. Fiecare avea copii din căsătoriile anterioare. Aceştia au rămas şocaţi când au aflat că părinţii lor au decedat într-un mod atât de tragic. Unul din băieţii bărbatului a ajuns la spital după ce a făcut un atac de panică la aflarea veştii că tatăl lui şi mama vitregă nu mai sunt în viaţă.

 Cei doi au fost văzuţi de vecini pentru ultima dată sâmbătă seara când s-au întors de la ţară, unde au tăiat porcul. Cei care i-au cunoscut pe cei doi, au numai cuvinte frumoase la adresa lor. „Nişte oameni deosebiţi. Erau săritori, buni, ajutau pe toată lumea, vorbeau frumos, Nu s-au certat niciodată. Se înţelegeau bine. Nu am cuvinte de laudă pentru aceşti oameni. Păcat de ei că au sfârşit în felul acesta. Este o adevărată tragedie”, spun vecinii.

Alte două persoane intoxicate

Celelalte două persoane intoxicate cu monoxid de carbon au fost norocoase.

„Am primit două persoane intoxicate cu monoxid de carbon. Le-am acordat primul ajutor şi acum sunt în afara oricărui pericol. Sunt ameţite, puţin confuze dar nu pun probleme deosebite”, a declarat asistentul şef Marin Cârciumaru de la Spitalul Rovinari.

         

REFUZ

Vecinii spun că au sunat la salvare însă a venit un echipaj după două ore. Aceştia mai spun că nici la Medicină Legală nu au fost primiţi pe motiv că se zugrăveşte. ”A venit cineva de la poliţie s-a uitat şi a plecat. Nici măcar nu au sunat după maşina de la medicină legală, a trebui să chemăm o maşină de la pompe funebre. Nu e posibil aşa ceva. I-am dus la Serviciul de Medicină Legală de la Rovinari şi nu i-au primit că zugrăvesc şi este cald acolo. Asta e România noastră”.

Galerie foto


Vizualizări: 216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: