Cine a câștigat festivalul de folk de la Târgu Jiu

Municipiul Târgu Jiu a fost, în acest weekend, gazda celei de-a XIX-a ediții a Festivalului Național de Folk și Baladă „Poarta Sărutului“. Iubitorii acestui gen au putut urmări, la Teatrul de Vară ”Nelu Dumitru” din Târgu Jiu, recitaluri extraordinare oferite de Maria Gheorghiu, Mircea Vintilă, Dan Vană, Emeric Imre și Jimi Laco, Adrian Beznă, Dana Florian și Mircea Rusu.

Marele premiu și trofelul festivalului au ajuns la Diana Porca din Bistriţa Năsăud. Marinel Petreuș din Baia Mare a luat premiul I, Giulia Cristina Gheorghiu din Suceava - premiul al II-lea, Silvia Marina Ceche din Craiova - premiul al III-lea.

Gorjeanca Bianca Laura Hodolean din Bumbești Jiu a obținut premiul “Viorel Gârbaciu”, iar premiul special pentru compoziție “Liviu Nechita” a ajuns la Claudiu Ilie Benga din Brașov. Acest ultim premiu a fost oferit de Cristina Giosu prin Asociaţia “Proiect pentru o lume a Oamenilor Mai Buni”.

Festivalul a fost organizat de Consiliul Judeţean Gorj, Școala Populară de Arte ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, în colaborare cu Asociația ″Proiect pentru o Lume a Oamenilor Mai Buni″, posturi de radio și televiziuni naționale și locale.

Juriul festivalului, format din artiști consacrați și cunoscuți ai genului folk, precum și poeți și personalități importante ale culturii românești.

Scopul acestui festival-concurs este de a descoperi și promova noi talente interpretative și de creație ale muzicii folk.

Vizualizări: 1,978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: