Cine câștigă mai mult? Angajații de la Prefectură sau cei de la Consiliul Județean

Lefurile bagă zâzanie între bugetari. Cei din Prefectură se plâng că încasează mai puțini bani decât colegii lor din Consiliul Județean. “Aproape dublu e salariul la Consiliul Județean față de Prefectură”. 


Prefectul Marcel Iacobescu a declarat că aproape toate primăriile s-au preocupat să-și rotunjească veniturile și au majorat până la pragul maxim salariile funcționarilor.

“Aproape dublu e salariul la Consiliul Județean față de Prefectură. Două mii și ceva de lei au muncitorii, șoferii, la Prefectură. Ajung până la șapte mii, la un șef de serviciu. Este altă grilă de salarizare la Consiliul Județean. Toate UAT-urile au mers pe maximum”, a declarat, într-o emisiune la 1Plus TV, prefectul Marcel Iacobescu.

Analizând datele financiare la Consiliul Județean, rezultă că leafa cea mai mare ajunge în buzunarul președintelui. Indemnizația brută este de peste 18 mii de lei brut. Se adaugă 25% pentru că au fost implementate fonduri europene. Aproape 20 de mii de lei brut stau și în dreptul vicepreședinților de Consiliu Județean.

Mai departe, secretarul instituției are o leafă brută de circa 15 mii de lei plus un spor de 10% pentru că folosește calculatorul. Un director câștigă în jur de 11 mii de lei lunar. La fel și șefii de servicii. Un consilier juridic ajunge până la 7 mii de lei. Cele mai mici salarii sunt notate în dreptul îngrijitorilor: circa 3.700 de lei. Se adaugă tuturor diverse sporuri și norma de hrană, în valoare de 347 de lei în fiecare lună. 

Vizualizări: 2,411

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: