Ultimatum pentru autoritățile din Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu a primit un termen limită până la care trebuie să finalizeze toate investițiile începute pe fonduri europene, prinse pe exercițiul financiar 2014 – 2020, dar care au tot fost prelungite. Ultimatumul este decembrie 2023. După această dată, nu vor mai putea fi decontate facturi de la constructori și, implicit, nu se vor mai putea achita, iar municipalitatea riscă să piardă bani.


Miniștrii Finanțelor, Economiei și Dezvoltării au transmis deja că toate investițiile pentru care s-a obținut finanțare europeană, în exercițiul 2014 – 2020, trebuie să fie gata până, cel târziu, la finalul anului viitor.

După decembrie 2023, nu vor mai fi plătite facturi pentru aceste lucrări. Primăria Târgu Jiu are proiecte de circa 70 de milioane de euro. Unele sunt încă nefinalizate. “Luna decembrie va rămâne ultima lună în care se mai pot plăti facturile emise de societățile care lucrează pe aceste proiecte. Este un deadline foarte clar. Noi aveam o mare problemă datorită birocrației care există la nivelul ministerelor. Opt din din cele nouă proiecte pe fonduri europene, cele de 70 de milioane de euro, le-am semnat în februarie și martie 2020”, a spus primarul Marcel Romanescu, într-o emisiune la Accent TV.

Printre proiectele care trebuie finalizate rapid, se regăsește și reabilitarea infrastructurii de transport în comun și 35 de trolee noi. În total, 45 de milioane de euro. Rămâne de văzut dacă autoritățile se vor încadra în aceste termene ori vor pierde banii.

Vizualizări: 3,850

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: