Cine fură cu Ponta face singur puşcărie

Că Şova şi Ponta au căpuşat complexurile energetice, sub paravanul unei pretinse asistenţe juridice, nu mai e demult o noutate pentru gorjeni. Cred că Pandurul a devenit obositor pentru unii, de câte ori a scris de avocaţii care decontau 25 de ore din 24 pe zi. Sau că avocaţii Şova au încasat 8 milioane de lei vechi pentru adresa prin care răspundea procurorilor anticorupţie că relaţiile contractuale dintre complexuri şi casa de avocatură nu sunt de nasul DNA.

Interesante în presa ultimelor zile au fost reacţiile viitorilor inculpaţi Victor Ponta şi Dan Şova. Asta dacă DNA va da atenţie concluziilor raportului ANAF, care a constatat un prejudiciu de peste un milion de euro făcut de Casa de avocatură „Şova şi asociaţii” la complexurile energetice Turceni şi Rovinari.

Tonul l-a dat Victor Ponta într-o conferinţă de presă la Târgu Jiu, care a spus că el nu a semnat nimic şi dacă cineva de la Casa Şova a furat, să facă puşcărie. Ponta nu vede nicio legătură între faptul că el a devenit senior partner la Casa Şova la începutul lui 2007 şi că tot atunci s-a deschis robinetul cu bani de la complexuri. Nici între faptul că a plecat de la Casa Şova în 2009, atunci când DNA a început verificările acestor contracte, dar după ce Manţog a închis robinetul CE Turceni către Casa Şova. Ponta nu vede nicio legătură între banii mulţi primiţi de el de la Casa Şova şi banii încasaţi de casa de avocatură de la complexuri.

Ei bine, ce să spunem de amneziile lui Ponta, dacă nici gura lui Dan Şova nu miroase. Senatorul PSD susţine că nu are nicio legătură cu contractele încheiate de casa lui de avocatură cu complexurile energetice din Gorj, judeţ în care nu a fost decât o dată. Mai mult, Şova îl acuză de încheierea şi derularea contractelor pe fostul lui asociat Radu Cernov şi nu înţelege de presa nu îl ia la întrebări pe acesta. Şi Şova este de părere că dacă a furat cineva trebuie să plătească, dar nu el. Eventual Cernov.

În rest, supărările clasice ale celor acuzaţi de rele, că de ce a ajuns documentul la presă, că unde scrie negru pe alb că ei sunt de vină, că de unde face presa astfel de legături. Acţiuni de intimidare şi jurnalişti mincinoşi, cam aşa au rezumat cei doi. Ai zice că nu vorbim de acel Victor Ponta şi acel Dan Şova care seară de seară fac execuţii publice pe la televizor, pe baza unor informaţii mult mai sumare decât cele desprinse de jurnalişti din documentul ANAF.

Este de urmărit cum şi dacă vor fi recuperaţi banii de către complexurile energetice. Deocamdată, directorii democrat liberali ai celor două companii de stat stau pitiţi şi aproape că au luat apărarea avocaţilor lui Şova-Ponta. Ce-i drept, nici liderul PSD nu îi atinge pe directoraşii portocalii cu vorbe rele, că doar afacerile le-au făcut şi le fac împreună, pesedişti şi pedelişti, şi atunci, şi acum.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: