Cine minte: Weber sau Vîlceanu? Lider: Ne vom edifica!

Comisia de muncă din Camera Deputaților a avut miercuri pe ordinea de zi două proiecte care ar fi putut reduce vârsta de pensionare a celor care muncesc în condiții deosebite. Deputatul liberal Dan Vîlceanu susține că el a votat ambele proiecte, unul inițiat de el, și altul de PSD, dar că avizul comisiei a fost negativ pe ambele proiecte, deorece social-democrații au votat împotrivă.

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, susține că doar proiectul lui Vîlceanu a primit aviz negativ, iar cu privire la celălalt nu s-a votat. Weber îl acuză pe Vîlceanu de manipulare grosolană, dar acesta din urmă spune că nu el este cel care minte.

Senatorul PSD, Florin Cârciumaru, și el inițiator al unuia dintre proiecte, este ceva mai nuanțat.  ”Indiferent de părerea membrilor comisiilor de specialitate de la Cameră, acest proiect necesar salariaților din minerit și energie tot va ajunge la votul deputaților, în perioada imediat următoare. Votul Camerei Deputaților este decizional”, a scris acesta într-o postare pe pagina de socializare, unde a anunțat și că miercuri seara parlamentarii de Gorj au avut discuții cu premierul Dăncilă pe problemele de la CEO.

“Țin să le transmit angajaților din CE Oltenia că, miercuri seara, am primit asigurări din partea premierului Viorica Dăncilă și a ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, că respectivul proiect de lege va avea susținerea acestora, având șanse reale să treacă și de Camera Deputaților, în ciuda intoxicărilor venite din partea Opoziției. De asemenea, la întâlnirea cu premierul României și ministrul Finanțelor, atât eu, cât și colegii mei Mihai Weber și Scarlat Iriza am ridicat din nou problema stringentă a CE Oltenia- certificatele de carbon, dar și cea legată de exproprierile întârziate de Ministerul Pădurilor”, a transmis Cârciumaru.

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, a comentat noua dispută politică din jurul Complexului Energetic Oltenia. “La comisie cred că au fost pe ordinea de zi nu mai puțin de cinci proiecte referitoare la modificarea Legii pensiilor. Acum, că are dreptate domnul Weber, că are dreptate domnul Vîlceanu, ne vom edifica. În scurt timp va apărea pe site raportul referitor la ședința de miercuri. Atunci ne vom edifica, eu nu sunt repezit”, a spus Pîrvulescu la TV Sud.

Pîrvulescu atrage însă atenția că, dacă nu se rezolvă problema până la 12 octombrie, când toată lumea intră în campanie electorală, este puțin probabil ca după această dată să mai fie cvorum la Parlament.

Vizualizări: 2,295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: