Cine salvează Complexul Energetic Oltenia

Complexul Energetic din judeţul vecin, Hunedoara, ar putea intra în faliment, fiind puţin probabil ca planul de reorganizare să dea rezultate. Parcă mai ieri protestau salariaţii şi atrăgeau atenţia ba că se fură, ba că se conduce prost. Până la urmă, omul este plătit să meargă la serviciu şi să execute anumite sarcini, pentru care să îşi primească salariul negociat. Treaba şefilor este să se bată pentru ca treaba să meargă bine. Uneori însă, şefii cred că treaba lor este să le fie lor bine, în scurtul lor mandat, iar după ei potopul. Când este să vină sfârşitul, lucrurile se întâmplă atât de rapid, încât nu prea mai este nimic de făcut. În zadar au protestat salariaţii de la Oltchim, de la RAAN, de la Complexul Energetic Hunedoara, de la multe alte companii intrate în insolvenţă sau faliment. Când nu mai e nimic de făcut, se termină şi gata.
Complexul Energetic Oltenia încă rezistă. Greu şi cu tensiuni artificiale produse de unii, vezi povestea cu mutarea sediului la Bucureşti. O chestiune care până la urmă a fost bună, că au văzut şi guvernanţii că în Gorj nu e de joacă atunci când vine vorba de CE Oltenia. Nu mai există companie în ţara asta despre care presa locală să scrie atât de mult. Nu există în Gorj ziar care să nu scrie măcar două-trei articole pe zi despre oamenii care lucrează la CE Oltenia. Asta pentru că minerii şi energeticienii citesc presa, se informează, au atitudine, ne semnalează tot ce se întâmplă. Măcar din punctul asta de vedere, este mai greu să îi faci rău unei companii precum Complexul Energetic Oltenia.
Pentru că guvernanţii încă îşi permit să trateze de sus problemele, salariaţii CE Oltenia le-au mai pregătit o surpriză. Zeci, poate sute de oameni vor pleca pe jos, trei sute de kilometri, până la Bucureşti. În drumul lor, le vor spune românilor cine sunt şmecherii din energie. Şi cine câştigă din haosul din piaţă. Poate că unii din Ministerul Energiei vor rămâne tot cu capul mare, dar noroc că avem un premier, Dacian Cioloş, cu bun simţ şi cu simţul realităţii, care dacă înţelege problema, cu siguranţă va încerca să o rezolve. Dacă Cioloş şi Iohannis nu deschid ochii şi nu înţeleg că vorbim nu despre o companie, nu despre mii de locuri de muncă pierdute, ci de siguranţa energetică a României, atunci nu mai este nicio şansă.

Vizualizări: 3,525

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: