Cine se bate pentru cele mai importante primării din Gorj

În câteva zile, începe o nouă cursă electorală și, evident, cele mai mari bătălii se dau pentru cele două municipii: Târgu Jiu și Motru. 

La Târgu Jiu, fiind și cea mai importantă primărie din județ, toate partidele și-au stabilit candidați. De departe, lupta strânsă va fi între candidații PSD și PNL, între Marcel Romanescu și Iulian Popescu. 

Romanescu e primar de șapte ani și multe proiecte pe care le pune cap de afiș în această perioadă sunt implementate, acuză târgujienii, de mântuială. De la o poștă se vede, de exemplu, modul cum s-a lucrat pe Calea Eroilor. Deși lucrările sunt terminate, nu s-a făcut o recepție, iar surse spun că modul în care s-a intervenit face obiectul unei cercetări penale. Un alt proiect scos în față de edil e reprezentat de cele 600 de apartamente care se vor construi în zona Narciselor, dar despre care Victor Banța, secretar adjunct în Ministerul Dezvoltării, a spus de la început să riscă să rămână goale deoarece nu se vor găsi atât de mulți beneficiari în municipiul Târgu Jiu ca să și locuiască acolo. Străzile proaspăt asfaltate și sparte la câteva zile distanță, de asemenea, n-au bucurat prea mult târgujienii. 

Trăgând linie, constatăm că actualul primar nu se bucură de prea mare popularitate în rândul târgujienilor la ceas electoral. 

Principalul său contracandidat, Iulian Popescu, de la PNL, promite un suflu nou orașului, investiții realizate cu cap, curățenie, mai mult accent pe tot ce înseamnă Brâncuși în municipiul Târgu Jiu pentru că încă suferă municipalitatea la acest capitol. După atâția ani, monumentele sale nu sunt puse în valoare așa cum ar trebui și nici promovate precum merită. Nu are rost să discutăm despre modul în care se intervine în preajma sculpturilor de o valoare inestimabilă.  

Din partea Dreptei Unite, candidează fostul prefect Corneliu Răducan Morega. 

De la AUR, și-a depus candidatura Ionelia Priescu. Fostul viceprimar Adrian Tudor candidează din partea Verzilor. Marian Cioplean candidează de la PUSL, Marian Ciofîcă și-a depus dosarul de candidat independent. Își încearcă norocul și fostul prefect Liviu Andrei. El candidează din partea Alianței Naționale Creștine, partid coordonat la Gorj de Constantin Pănescu, liderul Asociației Concesionarilor din Rânca.

Ultimul intrat în cursă este Gabriel Coica, în prezent, viceprimar. El s-a înscris în SOS, partidul Dianei Șoșoacă, și va candida împotriva actualului său șef, Marcel Romanescu. 

Toată lumea așteaptă cu interes și programul electoral al candidaților. Astfel, târgujienii își pot face o idee și despre ce proiecte au în minte cei care intră în cursa pentru cea mai importantă primărie din Gorj și, mai presus de toate promisiunile, care sunt realizabile pentru că oamenii s-au săturat de gogoși electorale și nu mai pot fi îndulciți cu ele.

Cinci candidați, la Motru

Mult mai puțini contracandidați are actualul primar din Motru. Cosmin Morega mai vrea un mandat din partea PSD. De la PNL, candidează fostul edil Gigel Jianu. Eugen Corcoață, fost șef la Uzina de Agent Termic din Motru, s-a înscris și el în competiție pe lista AUR. Mihai Bîzu candidează din partea Pro România. Cei cinci sunt candidații care și-au anunțat oficial intrarea în cursa pentru primăria municipiului Motru. 

Și la Motru, lupta se va da între PSD și PNL, iar actualul edil speră să-i mai îmbuneze pe motreni cu șase palmieri, cu aer exotic înainte de Paște. Palmierii au fost cumpărați din bani publici înainte de campania electorală și au fost plantați în centrul municipiului. 

Vizualizări: 4,567

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: