Cine va lua Centrul de Juniori după falimentul echipei Pandurii

Pandurii Târgu Jiu ar putea dispărea în curând ca entitate dacă nu se va face apel la decizia instanței de deschidere a procedurii de faliment. Pe lângă multe bunuri aflate în patrimoniul clubului clădirea centrului de Copii și Juniori este atractivă, fiind situată în centrul orașului și în incinta Complexului Sportiv Municipal.

Dacă la Pandurii Târgu Jiu se declară definitiv falimentul clubul se va desființa. „În momentul în care s-a dictat falimentul, se dizolvă tot ce înseamnă ca entitate Pandurii, se radiază de la Registrul Comerțului, de peste tot”, a explicat directorul sportiv Camilian Floroiu, la Accent Tv. În aceste condiții multă lume se întreabă ce se întâmplă cu clădirea Centrului de Juniori a celor de la Pandurii. Situată lângă sediul AJF Gorj și Sala Sporturilor clădirea este construită pe terenul Primăriei Târgu Jiu.

Clădirea Centrului de Juniori a fost construită de clubul Pandurii, cu o mare parte din fondurile acordate clubului de UEFA, dar pe terenul concesionat de Primăria Târgu Jiu pe o perioadă de 25 de ani, începând din anul 2010. Terenul din incinta Complexului Sportiv Municipal dar și clădirea unde își aveau sediul echipei cei de la Pandurii, clădire care include vestiare, sală de forță și de refacere și un hotel cu 20 de camere, sunt acum dorite de alte entități sportive, și, pe surse, cei de la Pandurii ar fi bătut deja palma cu o altă echipă pentru a-i închiria aceste spații.

Totuși acest lucru nu este posibil pentru că, conform Hotărârii de Consiliu Local nr. 1312 din 2010, în cazul desființării echipei Pandurii, cum este și falimentul, construcțiile realizate pe terenul concesionat de primărie revin gratuit Primăriei Târgu Jiu. Același lucru este prevăzut și în contractul de comodat nr. 3464 din 2010, dintre Primăria Târgu Jiu și Pandurii, la articolul 4, în care se vorbește și despre o posibilă prelungire a contractului după expirarea celor 25 de ani. Din același document reiese faptul că doar Pandurii Târgu Jiu poate folosi acest spațiu conform prevederilor din contract.

Galerie foto




Vizualizări: 1,136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: