Ciocea a intrat în campanie pentru Cuminţenia Pământului

Primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, face campanie pentru cumpărarea operei Cuminţenia Pământului a lui Constantin Brâncuşi. Acesta a discutat cu toţi angajaţii şi le-a explicat de ce este important ca fiecare sa doneze cate doi euro pentru achiziţionarea capodoperei.

 Pe modelul daţi un leu pentru Ateneu, Ion Ciocea s-a gândit că angajaţii din primărie ar putea să doneze fiecare câte doi euro, la numărul 8833. Acesta a discutat cu toţi angajaţii primăriei şi le-a explicat de ce ar fi bine să doneze pentru achiziţionarea Cuminţeniei Pământului. Primarul din Bustuchin susţine că această campanie este una de bun simţ care arată că opera marelui Brâncuşi este a noastră, a românilor. "O valoare atât de mare ca aceasta este normal să rămână în România şi să fie a românilor. Cine are posibilitatea să doneze şi vrea, pentru că nu poţi să impui ceva angajaţilor este aşteptat să facă acest gest".

Ion Ciocea le-a spus funcţionarilor din primărie că sculptura a fost realizată de Brâncuşi în 1907 şi face parte din tezaurul naţional. Primarul din Bustuchin face apel şi la alţi edili să doneze bani pentru achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi ''Cuminţenia Pământului''. Este necesară strângerea sumei de şase milioane de euro, pentru a completa cele cinci milioane de euro alocate deja de Guvernul României. Campania se termină pe 30 septembrie, iar până acum s-a strâns doar o jumătate de milion de euro. Donaţiile pot fi făcute online, în conturile de pe site-ul www.brâncuşiealmeu.ro sau prins SMS la 8833, trimiţând textul Brâncuşi.

Vizualizări: 570

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: