Ciocnirea tradiției cu progresul, la Kaufland Târgu Jiu

Îmi place Kaufland. Chiar mult, mai ales că (fără ca oamenii din conducerea din Germania să fie vreodată de acord să dezvălui asta, deci le încalc rugămintea) am obținut de la ei, pentru un adăpost de câini pe care încerc să-l ajut, două sponsorizări în valoare totală de aproape 200.000 de euro.

Îmi place și să fac cumpărăturile de la ei. Au produse ok, aranjarea rafturilor e intuitivă, casele sunt suficiente cât să nu se creeze aglomerații etc.

Un singur lucru urăsc la Kaufland și mi se întâmplă des să evit magazinul din cauza lui, când n-am chef de complicații: faptul că nu au coșuri mici pentru cumpărături. Practic, mă obligă să iau mereu coș din ăla mare, incomod și greu de „mânat” prin magazin. Plus că n-am niciodată mărunt ca să-l scot din suportul ăla. Înțeleg strategia cu „îi dai un coș mai mare ca să cumpere mai mult”, dar, la tipul de cumpărător pe care-l reprezint, nu se aplică. O spun nu cu lipsă de modestie, ci cu rușine, pentru că e un defect: în supermarketurile care au coșuri mici mi se întâmplă să cumpăr, într-un coș mic, produse mai scumpe, ca valoare totală, decât majoritatea oamenilor care folosesc coșuri mari.

Cu acestea în cap am decis s-o întreb pe doamna care îmi schimba iar niște hârtii în monezi (pentru cărucior, da) pe șleau.

Eu: „Doamnă, dar de ce nu s-o gândi conducerea să bage și niște coșuri mai mici, de cărat în mână?".

Ea (ridicând din umeri): „Așa e de la început.”

Eu (scandalizat de răspuns): „Bine, doamnă, dar la început trăiam în peșteri, eram la jumătatea lanțului trofic și sugeam măduva din osul mamutului pentru niște proteină, după ce terminau cu stârvul prădătorii, vulturii și viermii. Îmi spuneți că era mai bine la început?!”

Doamna râde, fără să mai comenteze suplimentar. Eu decid să-i aplic lovitura finală:

„Parcă nu mai sunteți atât de conservatoare acum, că știți asta, hm?”.

Îi rog și pe această cale pe cei de la Kaufland să bage, dracului, niște coșuri mici în magazinele lor. Nu de alta, dar își pierd un public cred eu important și, dacă ajunge cumva Mega Image-ul și în Târgu Jiu (ceea ce cred că se va întâmpla curând), poate-i lasă fără afacere.

Vizualizări: 1,172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: