Ciolacu, dispus să susțină guvenul Ciucă până în februarie

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut, sâmbătă, o discuţie telefonică cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, în cadrul căreia şeful social-democraţilor a subliniat necesitatea gestionării urgente a pandemiei. Ciolacu propune ”un armistiţiu politic ca să depăşim situaţia pandemiei şi a problemelor din energie”, PSD fiind dispus să susţină Guvernul Ciucă până la 1 februarie 2022.

”În cazul în care PSD decide să susţină un guvern minoritar, acest lucru nu se poate face decât pe o perioadă limitată de timp”, a declarat Ciolacu.

Guvernul confirmă că a avut loc discuţia telefonică, iar solicitările PSD sunt analizate. ”În această după-amiază, premierul desemnat a avut o convorbire telefonică cu preşedintele PSD Marcel Ciolacu, în care s-a convenit ca negocierile politice dintre cei doi să aibă loc după finalizarea Programului de guvernare, precum şi după analizarea celor zece măsuri urgente propuse de PSD”, a transmis, sâmbătă seară, Guvernul. 

Întrebat dacă ar putea PSD să intre la guvernare, Ciolacu a precizat că nu s-a discutat acest aspect deocamdată.  
”Să vedem care este programul de guvernare, care sunt măsurile, dacă pot fi încadrate cele 10 măsuri ale PSD şi care sunt timpii de implementare ale acestor măsuri, fiindcă nu vorbim de politică, ci de priorităţile românilor. Acum suntem în cu totul şi cu totul altă logică”, a afirmat Ciolacu.  

Vizualizări: 1,211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: