Restricții anunțate de Iohannis. Intră în vigoare luni!

Noile restricții vor intra luni în vigoare, a anunțat președintele Klaus Iohannis. “Școlile sunt puternic afectate. În mod normal, începând de lunea viitoare, ar fi vacanță pentru cei mici. Am decis azi ca vacanță să fie valabilă pentru toate clasele timp de 2 săptămâni – gimnaziu, liceu, generală. Începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot, interior și exterior, și în târguri, și la cinema, și dacă vă plimbați pe stradă”, a spus Iohannis.

Lista cu restricții va fi gata până vineri și va intra luni în vigoare. “Guvernul va decide cel târziu vineri ce restricții intră în vigoare după ce experții vor stabili cu toate detaliile aceste norme. Exemple: va fi restricționată circulația noaptea, cu excepția celor vaccinați și a celor cu treabă legitimă. În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde. Cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții”, a mai spus președintele.

Acesta a făcut apel la vaccinare: “Dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție e vaccinarea. Vaccinarea oprește pandemia. Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu e așa. În vestul UE, unde lumea s-a vaccinat în masă, pandemia practic nu mai are impact. În partea noastră a UE e mai complicat. În România s-a declanșat o adevărată catastrofă”.

17.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2 au fost raportate miercuri de Grupul de Comunicare Strategică.

Vizualizări: 4,981

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: