Ciorile distrug recoltele. Daea le vrea împușcate!

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, vrea o lege care să permită împușcarea ciorilor, întrucât, spune acesta, fermierii se plâng că le distrug culturile. Pe de altă parte, ornitologii spun că aceste păsări sunt protejate la nivel european, iar uciderea lor în perioada de reproducere ar atrage sancțiuni pentru România, arată ştirileprotv.ro.

„După cormorani, ciorile trebuie urmărite! Da, da! Pentru că fac rău culturilor și trebuie să ne gândim bine”, a spus Daea.

Ion Cioroianu, prim-vicepreședinte Asociația Fermierilor din România, confirmă spusele ministrului: „Sunt o problemă pentru agricultori, în sensul că scot semințele și distrug plantele tinere. Foarte mulți, cel puțin din Bărăgan, foarte mulți agricultori au avut această problemă. În loc să aibă 50 de mii de plante, au ajuns la 30 și ceva de mii”.

Adam Lucian, director Asociația Producătorilor de Cereale și Plante Tehnice, susține că ciorile nu pot face pagube prea mari: „În ceea ce privește cioara de sămănături, ea poate să ia un rând de floarea soarelui și să îl ducă până la altul. Dar, nu sunt atâtea ciori încât să distrugă 50 de hectare de porumb doar prin atacul de cioară”.

Vizualizări: 820

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: