Circa 6000 de elevi, aşteptaţi să se înscrie la bac

Peste 5500 de absolvenți de liceu sunt aşteptaţi în această perioadă la secretariatele unităților de învățământ pentru a să se înscrie la examenul de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2012. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj susține că și în acest an acest examen va beneficia de aceeași seriozitate ca și în cel precedent, astfel încât diploma de finalizare a studiilor să aibă valoare.

Elevii care termină în acest an clasa a XII-a şi cei care nu au promovat examenul de bacalaureat în anii precedenţi vor trebui să se înscrie până pe 30 mai la secretariatele unităților de învățământ la care învaţă pentru a susţine în sesiune iunie-iulie examenul de maturitate. Justin Paralescu, inspectorul şcolar general al ISJ Gorj spune că în acest moment în clasa a XII-a sunt înscrişi 5585 elevi, din care probabil vor mai rămâne și corigenţi, la care se vor adăuga picaţii de anul trecut de la bac. Este posibil ca numărul celor care vor susţine acest examen în acest an să treacă de 6000, pentru care s-au organizat 17 centre de evaluare pentru probele scrise și trei centre de evaluare. De asemenea, conducerea instituției speră ca în urma acestei sesiuni procentul de promovabilitate să mai crească. Asta pentru că elevii au fost speriați de rezultatele catastrofale din vara trecută, când procentul de promovabilitate a fost în jur de 40% şi au pus burta pe carte.  Experiența elevilor a fost repetată și în toamna aceluiaşi an. ”Va fi un examen corect pentru ca diploma de bacalaureat să aibă valoare”, susține Justin Paralescu, inspectorul școlar general.

După încheierea anului școlar, comisia de bacalaureat din unitatea de învățământ liceal actualizează tabelele de înscriere prin eliminarea elevilor corigenți, repetenți, cu situaţia neîncheiată. Candidații care au fost eliminați de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu mai au dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului şi vor relua integral testarea.

CALENDAR

Elevii de clasa a XII-a vor finaliza cursurile pe 1 iunie, iar în perioada 11-13 iunie vor da proba orală la Limba română. În intervalul 18-22 iunie va avea loc evaluarea competențelor digitale, iar între 25-27 iunie elevilor le vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă străină. Pe 2 iulie este programată proba scrisă la Limba și literatura română, pe 4 iulie proba obligatorie a profilului, iar pe 6 iulie va avea loc proba la alegere. Rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, iar contestaţiile vor fi soluţionate între 10-12 iulie. Rezultatele finale vor fi aflate pe 13 iulie.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: