Cireşele de mai au umplut tarabele din pieţe

Primele cireşe din acest an au ajuns şi în pieţele din Târgu Jiu. Mai toate tarabele de la sectoarele de fructe sunt pline cu cireşe, cele mai multe provenind de pe plantaţiile de la Turcineşti. Un kilogram costă între 12 şi 15 lei.

Sunt pline pieţele din Târgu Jiu de cireşe, dar şi de căpşune. În Piaţa 9 Mai, spre exemplu, clienţii pot cumpăra cireşe atât la chită, cât şi în cantităţi mari, la kilogram. Un mănunchi din aceste fructe este comercializat la 0,5 lei, iar la kilogram preţurile diferă. Pofticioşii pot cumpăra fructele de mai cu circa 15 lei/kg. Zilele trecute, un kilogram de cireşe ajungea şi la 20 lei. Cireşele s-au copt mai repede anul acesta, spun vânzătorii. Arată bine, dar nu prea au gust, recunosc comercianţii, care preferă să ia în cantităţi mici decât să li se strice pe mese. „Căpşunele sunt ale noastre. Sunt din Vărsături, avem solarii, avem şi în câmp liber. Vindem kilogramul cu 15 lei. Cumpără oamenii. Cireşele sunt de la Rugi, le luăm de la localnici. Le vindem cu 15 lei, 12 lei/kg, cum merge piaţa. S-au făcut mai devreme anul acesta. A fost timpul mai bun. Cireşele nu prea au gust acum, la început. Vânzările sunt slabe. Noi luăm în cantităţi mici”, a spus o vânzătoare.

Cumpărătorii spun că preţul nu este mare, dar se uită ca fructe să fie de calitate. „Nu iau. Mi se părură că sunt bătute de piatră, de ceva. Nu mi se par scumpe. Voiam să ia iau câteva chituţe pentru copii”, ne-a spus o femeie.

Mare parte din cireşele din pieţele din Târgu Jiu sunt vândute de comercianţi, nu de producători. Aceştia din urmă preferă să le dea direct de acasă, pentru a nu mai sta prin piaţă cu marfa.

Vizualizări: 5,414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: